Sestre Gobović održale promociju novog albuma “Lepota je u tradiciji”

Autor:

22.02.2023 15:20

Foto: Gordan Jović RTS

Foto: Gordan Jović RTS

Promociji albuma, u PGP radnji, prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti, koje su došle da podrže sestre Gobović



Sestre Gobović, godinama unazad prepoznatljive po negovanju izvorne muzike, predstavile su u PGP prodavnici RTS kluba svoj novi, četvrti studijski album "Lepota je u tradiciji". Muzički producent albuma je Vlada Panović, šef Narodnog orkestra RTS, koji je i kompletan autor pesama "Nikola Tesla" i "1389".

Gordan Jović RTS

 

- Veoma smo ponosne na ovaj album. Publika nas zna kao interpretatorke tradicionalne izvorne muzike. Na našim prethodnim albumima, izvorne pesme su bile moderno aranžmanski urađene, dok su na ovom albumu odsvirane u originalu, uz pratnju velikog orkestra Vlade Panovića, a otpevane u duetu - kažu sestre Gobović.

Gordan Jović RTS

 

Sestre vode Dečji hor „Slavujčići", pri Hramu Svetog Save, a dugogodišnje iskustvo i ljubav prema izvornoj muzici prenose i na mališane u dijaspori. Njihova pesma "Srbija" je prošle godine u Vrnjačkoj Banji, na manifestaciji „Srbija više od lepote" proglašena za najlepšu pesmu o Republici Srbiji. Mnogobrojnim priznanjima koje su do sada osvojile za svoj rad, nedavno je pridruženo i prestižno, svetsko priznanje "Tesla Spirit Award"- za doprinos kulturi i stvaralaštvu, koje je sestrama Gobović dodelila „Teslina naučna fondacija“ iz Filadelfije.

Gordan Jović RTS

 

 U svom obraćanju, sestre su istakle da su posebno zahvalne čuvenoj umetnici Merimi Njegomir, koja je prepoznala njihovu ljubav prema ovom muzičkom žanru, te da su srećne što su brojne savete i neizmernu podršku dobijale upravo od nje. 

Gordan Jović RTS

 

 Promociji albuma, u PGP radnji, prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti, koje su došle da podrže sestre Gobović.

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

Gordan Jović RTS

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading