Yettel

Safe Net, rešenje za bezbedno surfovanje internetom

Autor:

09.02.2023 11:42

Foto: Promo

Foto: Promo

Biciklističke i šetačke staze u Srbiji od sada u Yettel aplikaciji



Yettel ima novu ponudu i rešenje za bezbedno korišćenje interneta - „Safe Net“. Dok korisnici surfuju internetom u Yettel mreži, „Safe Net“ identifikuje i blokira zlonamerne veb lokacije i štiti korisnike od internet prevara koje služe za krađu ličnih ili finansijskih podataka.

U Srbiji se, prema podacima CERT-a, na svakih 39 sekundi desi jedan sajber napad. Osim zaštite od najčešćih sajber pretnji, „Safe Net“ daje opciju kontrole pristupa sadržajima u određenim kategorijama, kao što su društvene mreže, neprikladni sadržaji, igre i rizični sajtovi.

Promo

 

„Godinama unazad, Yettel mreža je sinonim za brzu i stabilnu mrežu, a sad idemo korak dalje po pitanju pouzdanosti i sigurnosti. „Safe Net“ štiti mobilne uređaje od najčešćih sajber pretnji, poput malvera, fišinga i botneta. Ova funkcionalnost uglavnom je namenjena roditeljima, kako bi zaštitili svoju decu od nepoželjnog sadržaja, ali i svim korisnicima koji žele da budu potpuno bezbedni dok koriste internet u našoj mreži,“ kaže Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor u Yettelu, i dodaje da je cilj Yettela da korisnici budu sigurni i u stvarnom i u digitalnom svetu. „Zato smo mapirali i obeležili šetačke i biciklističke staza širom Srbije u okviru trogodišnje saradnje sa Gorskom službom spasavanja Srbije, čime zapravo digitalizujemo i činimo lako dostupnim nešto što svakom građaninu može biti veoma korisno“, zaključuje Filipović.

Promo

 

One sada čine deo Yettel aplikacije i nalaze se u sekciji pod nazivom „Yettel zelene staze“. Staze su podeljene na lake, srednje teške, i za svaku postoji informacija koliko je dugačka, koliko je vremena potrebno da se prođe, kao i na kojoj je nadmorskoj visini. Svaka mapa sadrži fotografije, zanimljivosti o lokalitetu, tip podloge za šetnju i atrakcije koje se mogu naći na stazi. U Yettel zelene staze inkorporirana je i aplikacija Google Mape, i na taj način omogućena navigacija, kako do lokaliteta za planinarenje i biciklizam, tako i po samoj stazi. U narednom periodu, broj staza dostupnih u aplikaciji će se povećavati i biće dodate nove funkcionalnosti.

U slučaju nezgode ili skretanja sa staze, korisnici mogu kroz aplikaciju na brz i jednostavan način da pozovu dežurnu službu ili najbližu lokalnu stanicu Gorske službe spasavanja.

Yettel aplikaciju već koristi 1,2 miliona korisnika svakog meseca, a dostupna je i korisnicima drugih mobilnih operatora.

Više informacija o usluzi „Safe Net“ pronađite na yettel.rs.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading