Novogodišnji paketići

Budi i ti Deda Mraz: Prelepa humanitarna akcija za decu, evo kako da pomognete

Autor:

14.12.2022 15:05

Foto:

Foto:

Već desetu godinu za redom Asocijacija za afirmaciju kulture, Rotari i Rotarakt klub Skadarlija organizuju jednu od najmasovnijih prazničnih humanitarnih akcija, akciju "I ti si Deda Mraz"



Dečija radost, osmeh na licu i sjaj u očima, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Nova godina se bliži, i izvesno je da Deda Mraz neće posetiti sve mališane. Zato, već desetu godinu za redom Asocijacija za afirmaciju kulture, Rotari i Rotarakt klub Skadarlija organizuju jednu od najmasovnijih prazničnih humanitarnih akcija, akciju "I ti si Deda Mraz", saoptšavaju iz ove Asocijacije.

Akcija ima za cilj da obezbedi novogodišnje paketiće za decu iz najugroženijih kategorija našeg društva i na taj način pokloni pažnju onima kojima je to najpotrebnije kako ne bi izgubili veru u ljubav i čaroliju. U 2021. godini u okviru ove akcije sakupljeno i podeljeno je 900 paketića u 19 ustanova, u 12 gradova širom Srbije.

Photo by Eli Pluma on Unsplash

 

- Ova akcija je prethodnih godina obradovala hiljade i hiljade mališana. Verujemo da će naši sugrađani, kao i kompanije, i ove godine pokazati humanost - rekao je Andrej Balanč, Izvršni direktor Asocijacije za afirmaciju kulture.

Kako kaže, do Božića svako može da donira proizvode svoje kompanije, ili već gotove paketiće, igračke nove ili polovne, školski pribor, knjige, odeću, obuću, a možete biti donira i novac za paketiće. Zapravo sve ono što je deci neophodno za pravilno odrastanje i što bi ih obradovalo u paketiću, dodao je Andrej Balanč.

Akciju “I ti si Deda Mraz” su prepoznale državne i institucije lokalne samouprave, udruženja, kompanije, mediji i veliki broj pojedinaca, što je čini najmasovnijom akcijom ove vrste u našoj zemlji, koja ima najveći rast u broju paketića i što je najvažnije količini radosti i osmeha koje donosi deci.

Photo by Viktor Talashuk on Unsplash

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading