Konferencija A1 Talk

Tradicionalni događaj za biznis zajednicu u organizaciji A1 Srbija: Matje Flamini na konferenciji A1 Talk

Autor:

24.11.2022 09:20

Foto:

Foto:

Ekskluzivni gost konfencije A1 Talk bio je Matje Flamini, nekadašnji fudbaler, a danas uspešni biznismen i suosnivač GFBiochemical



Biznis zajednica Srbije i ove godine je imala priliku da čuje iskustva i prakse svetski priznatih lidera u okviru konferencije A1 Talk, koja ove godine nosi naziv „Sve počinje od nas“. Eksluzivni gost bio je Matje Flamini, nekadašnji fudbaler u čuvenim klubovima Marsej, AC Milan, Arsenal i Kristal Palas, a danas uspešni biznismen i suosnivač GFBiochemical, vodeće kompanije koja levulinsku kiselinu proizvodi za industrijske potrebe i ima jednu od ključnih uloga u smanjenju emisije ugljen dioksida. U fokusu događaja, koji je organizovala kompanija A1 Srbija, našle su se teme održivog razvoja i pristupa poslovanju zasnovanog na viziji da svet učinimo boljim mestom danas i za naredne generacije. 

A1 promo

 

- Klimatske promene su već neko vreme tema broj jedan većine vlada i velikih korporacija, ali ono što dodatno uliva nadu je činjenica da ljudi sada žele da se aktivno uključe i da budu deo rešenja. Tehnologije koje su bazirane po modelu održivosti nam pomažu da oblikujemo budućnost i tu su da podrže razvoj nove ekonomije“, istakao je Matje Flamini i zaključio: „Ubrzanim ulaganjem u održiva rešenja ne samo da vršimo pozitivan uticaj na našu planetu, već kreiramo i profitabilan poslovni model. Stoga više nemamo izgovora da se osvrćemo unazad, jer živimo u svetu koji je mnogo brži nego ranije, i koji zahteva da se prilagođavamo brže nego ikada ranije.

Kako je na konferenciji istaknuto, nalazimo se u trenutku kada je neophodna transformativna promena, koja otvara prostor za inovacije, za nove ideje i nove paradigme. U tom kontekstu, ESG postaje nužnost, naročito u Adria regionu. 

A1 promo

 

Za građane Srbije, pitanja životne sredine zauzimaju četvrto mesto na listi prioriteta. Više od 45 odsto građana Srbije brine zbog stalnog zagađenja vazduha, dok je više od 80 odsto izrazilo veliku zabrinutost zbog klimatskih promena1. O tome na koji način telekomunikaciona industrija može da doprinese govorio je Dejan Turk, generalni direktor kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija:

A1 promo

 

- Industrija telekomunikacija je odgovorna je za svega 3.7% globalnih emisija CO2, što nas ne čini veliki zagađivačem. Ipak, uz rastući broj internet korisnika, predviđa se da će se ovaj procenat utrostručiti u naredne tri godine. Zaštita životne sredine je goruće pitanje, čije rešavanje počinje od svih nas. Zbog toga smo uspostavili novi parametar kvaliteta naše infrastrukture - održivost. Sa ponosom mogu da kažem da A1 mreža koristi zelenu energiju iz 100% obnovljivih izvora, a obavezali smo se da do kraja 2030. dostignemo karbonsku neutralnost u celoj A1 Telekom Austrija Grupi.

Govornici konferencije pozvali su učesnike da igraju za održivi tim i doprinesu stvaranju održivog sveta. Sveta u kome biti najbolji u poslu znači biti odgovoran. 

1(izvor: Istraživanje javnog mnjenja o životnoj sredini i ekologiji 2021, IPSOS)

 
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading