Promo

Podrška kompanije NIS za buduće mame i tate

Autor:

11.08.2022 09:45

Foto:

Foto:

Zajedno ujedinjeni do ostvarivanja najvažnije i najlepše uloge



Jedna od najvažnijih životnih uloga svakog pojedinca je uloga roditelja. Smatra se da su emocije koje povezuju roditelje i decu među najjačim emocijama u prirodi. Ali, roditeljstvo nije značajno samo za pojedince i porodice, već i za čitavo društvo. Odgajiti dete znači dati novu nadu celom čovečanstvu. Jer, deca nisu samo ljubav, ona su i naša budućnost, što znači da preko njih direktno utičemo na sudbinu celog društva.

Da bi se rodile nove nade i da bi izrasle u ljude koji će kreirati svet u kojem živimo, potrebno je mnogo napora. Jedna stara poslovica kaže: “Da bi se odgajilo jedno dete, potrebno je celo selo“. Tako je i budućim roditeljima potrebna značajna podrška čitavog društva u važnom poslu koji ih očekuje.

Promo

 

 

To posebno važi za one parove koji imaju problema sa reproduktivnim zdravljem. Procenjuje se da se danas svaki sedmi par bori sa neplodnošću. Zbog toga je Vlada Srbije, želeći da motiviše buduće roditelje i podstakne povećanje nataliteta u našoj državi, u julu usvojila Uredbu kojom će biti omogućena vantelesna oplodnja ženama starosti do 45 godina, umesto do 43, kao što je bilo do sada.

Sledeći ovaj primer, podršku budućim roditeljima pruža i kompanija NIS koja je u okviru svog programa „Zajednici zajedno“ izdvojila 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje, kao i za nabavku specijalizovane medicinske opreme u cilju poboljšanja uslova za rad u zdravstvenim ustanovama.

Pravo da učestvuju u programu „Zajednici zajedno“ imaju sve gradske i opštinske uprave, kao i javne ustanove zdravstvene zaštite u 13 partnerskih gradova širom Srbije. Na ovaj način, kompanija NIS želi da dodatno poboljša uslove u našim zdravstvenim ustanovama, kao i da porodicama širom Srbije olakša put ka roditeljstvu. I da se nove nade što pre rode.

Promo

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading