Staze su spremne

Autor:

08.11.2021 12:18

Foto:

Foto:

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić srećan je jer su sve investicije u završnoj fazi realizacije, zahvaljujući kojima će Јahorinu ove sezone pretvoriti u broj jedan ski-centar u ovom delu Evrope



Olimpijski centar Jahorina užurbano vrši finalne pripreme za novu zimsku sezonu. Letos jedno od najvećih gradilišta, sada poprima novi izgled, sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat. U razgovoru za Gloriju, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić ističe zadovoljstvo što skijaše očekuje jedna od najboljih zimskih sezona.

Kada počinje ski-sezona na Jahorini i kako ste zamislili otvaranje?

- Novu sezonu otvaramo 2. decembra, ali na pripremama za nju radimo već od polovine novembra. Kao i prethodnih godina, čim se stvore pogodni uslovi, pustićemo skijalište u rad. U planu nam je i veliki broj manifestacija zabavnog karaktera koje su interesantne skijašima ali i onima koji ne skijaju a vole planinu i dobar provod. Na početku, planiramo spektakularno otvaranje od 2. do 5. decembra, kada organizujemo gastro manifestaciju Ćevap fest i koncerte. U planu je da prvi koncert bude 3. decembra i na njemu će gosti uživati u hitovima Tonija Cetinskog, 4. decembra za dobar provod zadužen je Haris Džinović i za kraj, 5. decembra, Saša Matić. Karte za navedene koncerte moguće je kupiti na www.kupikartu.ba. Takođe, skijaši će imati priliku da kupe ski-karte po povlašćenoj ceni, sa popustom od 50%, a posle skijanja da probaju travnički, banjalučki, sarajevski i veganski ćevap.

Aleksandar Arsenović

 

Pripremate li neka posebna iznenađenja za skijaše i sve druge zaljubljenike u Jahorinu?

- Ova sezona će biti puna iznenađenja. Idemo korak dalje i siguran sam da će skijaši ali i ljubitelji dobre zabave na našoj planini biti izuzetno zadovoljni. Dva vikenda u decembru obeležiće festival Music Week, kada će na našoj planini koncerte praviti gotovo sve muzičke zvezde iz regiona. U petak 10. decembra naše goste će zabavljati Voyage, Nucci, Corona, Gazda Paja, THC i Devito. Potom, subota 11. decembra rezervisana je za nastupe Dragane Mirković, Mileta Kitića, Šemse Suljaković i Kemala Malovčića. Narednog petka, 17. decembra, gostuju Seka Aleksić, Elma Sinanović, Andreana Čekić, Indira Radić i Milica Pavlović, a u subotu 18. decembra Bijelo dugme, Divlje jagode i Riblja čorba. Ove godine sezonu zatvaramo događajem Winter Magic by Brodolom Jahorina u martu, a ceo januar i februar će se održavati intro party na stazama. U okviru ove manifestacije ugostićemo neka od najpoznatijih svetskih imena elektronske muzike kao što su Gianluca Vacchi, Solomon, Fedde Le Grand, Hot Since 82, Dimitri Vegas, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Mark Knight, Deborah De Luca, Plastik Funk, Kristijan Molnar i Petar Dundov.

Od ove sezone nova rasveta će zasijati na stazi “Novak Đoković”, koja će prvi put biti dostupna i za noćno skijanje. Koji su još novi projekti OC Jahorina?

- Osvetljena staza “Novak Đoković” znači da će dodatno, pored gondole Poljice, i gondola Partizan biti u pogonu za noćno skijanje. Sada će Jahorina na raspolaganju za noćno skijanje imati ukupno pet kilometara ski-staza, osvetljenih po FIS standardnima. Izgrađeni su potpuno novi šestosed Rajska dolina, sidro Javor i lift Spust. Jedna potpuno nova ski-staza. Rajska dolina je najlepši deo Jahorine i uz već postojeći ski-vrtić i nove instalacije, siguran sam da ćemo je dodatno oživeti. Ono što je skijaše najviše obradovalo jeste pripremanje ski-staze Olimpijski spust, koja će nakon više od 30 godina ponovo biti dostupna za skijanje.

Sa novim, sedam kilometara dugim sistemom za osnežavanje, OC Јahorina garantuje dobro pripremljene ski-staze. Kakvim još uslovima skijanja mogu da se nadaju posetioci?

- Da, naš već postojeći sistem osnežavanja nadogradili smo za sedam kilometara, čime smo broj osneženih staza uvećali za gotovo 50%. Prva velika promena koju smo po dolasku na Jahorinu napravili jeste uređenje ski-staza i investiranje u sistem osnežavanja, znajući koliki je značaj sigurnosti u sneg za uspeh. Zahvaljujući upravo sistemu za osnežavanje, prošlu zimsku sezonu započeli smo prvi u Evropi. Trenutno je nemoguće zamisliti funkcionisanje modernog ski-centra bez sistema osnežavanja. Skijaši cene sigurnost i investitori takođe.

Koje nove investicije su u završnoj fazi realizacije, zahvaljujući kojima Јahorinu ove sezone pretvarate u jedan od najboljih ski-centara u ovom delu Evrope?

- Užurbano vršimo finalne pripreme za zimsku sezonu. Iako je Jahorina letos bila veliko gradilište, sada već polako poprima svoj novi izgled sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat. Najveći projekat ove sezone je gondola Poljice, sa svetlosnim efektima i moderno dizajniranim stanicama i kabinama. Potom, dve šestosedne žičare, Rajska dolina i Trnovo, sidro Javor i lift Spust potpuno su nove instalacije koje će ove zime prevoziti skijaše. Jahorina sada na svojih 47 ski-staza raspolaže sa ukupno 14 instalacija vertikalnog transporta i tri ski-vrtića za najmlađe posetioce. Ambijentalno je uređen gornji deo planine, a dobro poznati ugostiteljski objekat Olimpijski bar novu zimsku sezonu dočekaće sa kapacitetom proširenim za 100 mesta. Novim, sedam kilometara dugim sistemom za osnežavanje garantujemo dobro pripremljene ski-staze, a za ugodniji dolazak u ski-centar presvučen je put od Pala do Jahorine.

Marija Nisic

 

Osim popusta za ski-opening, da li će biti organizovane još neke pogodnosti za skijaše?

- Uz sve manifestacije, skijaše će obradovati i popust na ski-karte. Prvi promo period sa popustom od 50% važeći je na sve ski-karte koje se kupe i iskoriste u terminu do 2. do 5. decembra. Isti popust potom će biti aktuelan i od 9. do 12. decembra. Nakon toga, u sezoni će se nizati promo periodi sa popustom od 20% u terminima: 20-23. januara, 27-30. januara i 10-13. marta. Pre nekoliko dana završena je akcijska pretprodaja karata, kada smo zabeležili povećanje interesovanja za Jahorinu u odnosu na prethodnu godinu za gotovo 50 odsto. Zaista sam srećan zbog toga, meteorolozi najavljuju sjajnu zimsku sezonu u celoj Evropi i siguran sam da ćemo imati jednu od najboljih sezona ikada.

Komentari. (0)

Loading