Koja funkcionalna voda je najbolja za vas: Kvalitet je u prirodnom prisustvu minerala

Autor:

04.11.2021 11:26

Foto:

Foto:

Sigurni smo da često, ako ne i svakodnevno, umesto vode sa česme pijete vodu koju ste kupili u prodavnici. Zato, kada birate vodu za hidraciju vas i vaše porodice, važno je da imate određeno predznanje kako biste napravili najbolji izbor



Kada birate važno je da znate tri stvari: sastav vode, njeno poreklo i vrstu ambalaže u koju je napunjena.

Šta funkcionalna voda mora da ima?

Voda nije samo tečnost bez boje, mirisa i ukusa, već tečnost bez koje ne možemo da živimo, a funkcionalna voda, odnosno proizvodi koji se često svrstavaju u tu kategoriju su pored hidracije, raznim postupcima obogaćivanja postali i izvor minerala koje bismo inače unosili hranom ili suplementima. Među najpoželjnijim mineralima, čije prisustvo u hrani i vodi zbog pandemije ali i inače, najviše želimo nalazi se magnezijum. Unos adekvatne količine magnezijuma u organizam od velikog značaja jer bez njega ne bi moglo da se odvija više od 300 vitalnih funkcija u organizmu.Ovaj mineral utiče na pravilan rad mišića, normalno funkcionisanje nervnog sistema, smanjenje umora i iscrpljenosti, stvaranje energije u ćelijama, ravnotežu elektrolita i na proces izgradnje proteina. Pored toga, mnogi ne znaju da je za aktivaciju vitamina D u organizmu neophodan magnezijum. Dakle, ako telo nema dovoljno magnezijuma, ono neće moći da koristi ni benefite vitamina D... Još jedna važna uloga magnezijuma je u spremnosti organizma na stres, kome smo svi svakodnevno izloženi. Svedoci smo kako je jedan od najjačihefekata pandemije generalno,povećan stres. Hormoni stresa uzrokuju pomeranje magnezijuma iz ćelija u vanćelijski prostor, što dovodi do pojačanog izlučivanja magnezijuma kroz urin. Tako gubimo dodatne količine magnezijuma, povećavamo nivo hormona stresa i nastaje začarani krug smanjene otpornosti na stres i daljeg gubitka magnezijuma iz organizma. Zato jepotrebno voditi računa i o adekvatnom unosumagnezijuma.

Promo

 

 

Najbolje je da voda u nepromenjenom obliku dolazi iz prirode do vas

Kada govorimo o sastavu vode koju kupujemo, kod prirodne mineralne vode se svi  minerali nalaze u svom izvornom obliku, odnosno nisu joj dodati iz nekog drugog izvora sintetskim putem. Primjer prirodno funkcionalne vode je Mg Mivela. Ona dolazi izizvora dubokog 86 metara koji se nalazi na obodu šume, okružen netaknutom prirodom na području sela Veluće, u blizini Trstenika u Srbiji i predstavlja jedinstveni prirodni resurs u smislu prirodnog sadržaja magnezija. Na izvoru se puni od 1985. godine i sva specifična svojstva vode sačuvana su u izvornom obliku, s punom funkcionalnošću.Dugotrajnim prolaskom kroz podzemne geološke slojeve, Mg Mivela se potpuno prirodno obogaćuje značajnom količinom magnezijuma. Otapanjem minerala, stvara se prirodan kompleks jona u kojima je dominantna ravnoteža magnezijuma i hidrogenkarbonata. Specifičnost ovog oblika je efikasna apsorpcija u organizmu, bez laksativnog delovanja, pa je Mg Mivela jedinstveni prirodni izbor za svakodnevnu funkcionalnu hidraciju sa dodatnim benefitom. Mg Mivela je prirodan izvor magnezijuma, prikladan svim generacijama, a u 1l sadrži 343mg magnezijuma dok je preporučena dnevna doza 375 mg.

Funkcionalna voda mora čuvati zdravlje i prirodu

Hidracija je važna, ali ne smemo zaboraviti na prirodu i značaj smanjenja plastičnog ambalažnog materijala. Zbog toga je važno da biramo vodu koja ima ambalažu koja čuva njena svojstva, ali čuva i prirodu. Mg Mivela u nepromenjenom sastavu dolazi od izvora u očuvanoj prirodi u blizini Trstenika do svih nas i to u novoj PET boci,smanjene težine čime se direktno  utiče na smanjenje količine plastike u prirodi za oko 125 tona na godišnjem nivou.

Birajte vodu koja u vaš svakodnevni život donosi najbolje iz prirode u nepromenjenom obliku.
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading