HRANA & ISHRANA: Pravilan izbor u svetu koji se, sve nas, menja…

Autor:

27.09.2021 11:00

Foto:

Foto:

Brze promene u životu i globalizacija prehrambenih sistema, dovode nas u situaciju da nam se na meniju sve češće nalaze namirnice bogate kalorijama, a siromašne nutritijentima ili u svom sastavu sadrže brojne sastojke čije nam poreklo i značenje nije poznato.



Na taj izazov se može odgovoriti ako se podsetimo da hrana predstavlja život, a izbor načina ishrane pravo svakog od nas. Da biste napravili dobar izbor, u neke od prvih koraka spada i učenje o tome šta sadrže vaše omiljene namirnice, kako da pravilno čitate deklaraciju, šta su to konzervansi i drugi aditivi, odnosno zašto su danas oni toliko i gde sve zastupljeni. 

Počnite sa učenjem kako da prepoznate aditive, ili još lakše krenite od toga koje su to namirnice koje ne sadrže konzervanse i druge aditive. Čitajte etikete ili e-knjigu @ttj.pure.world „Deklaracija moja najbolja prijateljica“, o kojoj piše na svom Instagram profilu i informišite se o svemu što vam može unaprediti stil života, zdravlje i raspoloženje. 

Podsetimo se samo koliko su mleko i mlečni proizvodi korisni za održavanje organizma u dobrom stanju. Ipak, svi bismo želeli da ono što unosimo u organizam bude 100% prirodno, bez konzervansa, veštačkih aroma i drugih aditiva. To važi i za mlečne proizvode, a posebno se odnosi na sirne namaze i sveži beli sir. Srećom, danas postoji tehnologija zahvaljujući kojoj se dobijaju 100% prirodni sirni namazi različitih ukusa i kajmak namazi od punomasnog mleka bez konzervansa, veštačkih boja i drugih aditiva. Iako kajmak namaz vezujemo za slane obroke, svoje ukućane možete obradovati i slatkim doručkom ili večerom u koji se dodaje ova ukusna, kremasta namirnica. U suštini, najlakše za snalaženje pri kupovini jeste voditi se parolom ’Bez E = bez aditiva’, a mi vam, bar kada su mlečni proizvodi u pitanju, olakšavamo pretragu i preporučujemo sirni namaz Sirko i A la kajmak namaz, koji spadaju među najpopularnije domaće brendove i dolaze iz Mlekare Šabac

Mlekara Šabac promo

 

Autentičnu, tradicionalnu, recepturu ovih namaza, napravljenih od najkvalitetnijeg mleka sa domaćih farmi, odlikuje to što u njima nema konzervansa, veštačkih boja i drugih aditiva. 

Na kraju, bez obzira na to da li imamo ili nemamo neke posebne potrebe kada je ishrana u pitanju – svi bi trebalo postepeno i makar pri određenim obrocima da se potrudimo da jedemo bolje, kvalitetnije i umerenije. Brzina jeste ono što odlikuje savremen život, ali odvojiti malo vremena da se informišemo o tome šta jedemo zaista ne oduzima previše pažnje, a može puno doprineti poboljšanju našeg zdravlja i opšteg osećaja dobrobiti. 

Mlekara Šabac promo

 

Zato uživajte u ukusima Bez E!

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading