Vitamini, minerali, koenzim Q10 i kolagen za zdravu i srećnu ženu

Autor:

27.08.2021 15:11

Foto:

Foto:

Kada treba razmisliti o uvođenju suplemenata, vitamina, dodataka ishrani?



Kada nismo u mogućnosti da se redovno i zdravo hranimo, osećamo često umor, nedostatak energije. Nekada nismo zadovoljni izgledom svoje kože, kose, noktiju i najčešće mislimo da je problem u kozmetici, ali uvek treba razmotriti da li nam u ishrani nešto nedostaje. Takođe, sa godinama produkcija nekih vitalnih supstanci u organizmu opada, a za nekima se javlja pojačana potreba.

Šta treba da sadrži dobar vitaminsko-mineralni kompleks za žene?

Antioksidansi su veoma važni, često nam nedostaju cink I selen, a pažnju treba obratiti i na antioksidanse biljnog porekla, poput resveratrola iz koštica grožđa.

Prirodan vitamin C je uvek dobra ideja, a acerola je voće vrlo bogato ovim vitaminom.

Vitamini B grupe su podrška nervnom sistemu, koži, kosi, noktima…

Koenzim Q10 kao suplement srca i mladosti

Promo

 

Koncentracija koenzima Q10 opada sa godinama i suplementacija je vrlo značajna. CoQ10 igra važnu ulogu u proizvodnji ćelijske energije, jača imuni sistem i deluje kao antioksidans, bori se protiv slobodnih radikala.

Starenje, nepravilna ishrana, infekcije i stres dovode do niže koncentracije CoQ10 u ćelijama. Prirodnim procesom starenja gubi se sposobnost sinteze CoQ10 iz hrane, pa je rezultat njegov nedostatak.

Koenzim Q10 je vrlo popularan dodatak ishrani, jer postoje indicije da se podjednako dobro apsorbuje iz hrane i kapsula.

Kardiolozi ga propisuju kada dođe do problema sa srcem, ali koenzim Q10 ima još mnoge povoljne efekte na organizam. Osim očuvanja mladolikosti i zdravlja kože, poboljšanja performansi kod vežbanja, može da pomogne kod problema sa neplodnosti, u prevenciji nekih glavobolja, osim toga ima pozitivan uticaj na mentalne funkcije, zaštitu zdravlja pluća, a može da pomogne i kod insulinske rezistencije i dijabetesa.

Promo

 

Zašto piti kolagen?

Kolagen je jedan on najpopularnijih suplemenata poslednjih godina. To je protein koji se nalazi kako u ljudskom, tako i u životinjskom organizmu i predstavlja gradivne jedinice vezivnog tkiva kože, tetiva, hrskavica, kostiju i drugih organa.

Hidrolizovani kolagen se bolje apsorbuje od celog proteina, kakav se nalazi u hrani životinjskog porekla i koristi se kao suplement svuda gde je potrebno stimulisati sintezu kolagena, od bolesti zglobova do želje za lepšim izgledom kože.

Šta kažu studije?

Kako starimo, produkcija kolagena u organizmu se smanjuje, koža se opušta, manje je elastična i slabije hidrirana. Suplementacija kolagenom ima pozitivne efekte na sve ove aspekte. Osim toga, uzimanje peptida hidrolizovanog kolagena, stimuliše sintezu drugih proteina, poput elastina.

Promo

 

B!tonic Lady je suplement sa kolagenom i koenzimom Q10, vitaminima i mineralima za žene svih starosnih grupa i predstavlja podršku u procesu obnavljanja nakon oštećenja kože, kao i podršku kod uspostavljanja hormonske ravnoteže. Preporučena doza je dva puta na dan po jedna kapsula i ne sme se prekoračiti. Preporuka je da se preparat pije tri meseca u kontinuitetu.

B!tonic suplemente možete da kupite u bolje snabdevenim apotekama, poručite na telefon: 018/41 011 41 ili poručite na sajtu www.btonic.rs (isporuka je besplatna).

Napomene:

Ovaj proizvod je registrovan kao dodatak ishrani u Ministarstvu zdravlja Srbije, kao i na teritoriji EU u skladu sa važećim zakonom. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života.

Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na sastojke proizvoda, trudnicama i dojiljama.


 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading