Akcija ‘Posadimo ljubav zajedno’ za podršku deci oboleloj od raka

Autor:

05.07.2021 12:39

Foto:

Foto:

Volonteri kompanije NIS posadili povrće i začinsko bilje u bašti namenjenoj superherojima iz NURDOR-ovih Roditeljskih kuća



Klub volontera kompanije NIS organizovao je na zemljištu udruženja “Bašta može svašta” u Valjevskoj Kamenici humanitarnu akciju “Posadimo ljubav zajedno” tokom koje je posađeno organsko povrće i začinsko bilje u bašti iz koje će svi darovi prirode, zdravi i neprskani, direktno stizati do mališana u NURDOR Roditeljskim kućama.

Udruženje NURDOR u saradnji sa udruženjem “Bašta može svašta” pokrenulo je projekat sadnje i uzgajanja organskog povrća i začinskog bilja za potrebe dece koja se leče od malignih bolesti, a zaposleni kompanije NIS prvi su volonteri koji su se pridružili ovoj plemenitoj akciji.

Pročitajte i NIS nastavio sa podrškom obrazovnim ustanovama

Nis promo

 

“Veliko je zadovoljstvo što je NIS-ov Klub volontera imao priliku da pruži doprinos u sadnji organskog povrća i začinskog bilja za potrebe korisnika NURDOR-ovih Roditeljskih kuća. Svesni važnosti zdrave i pravilne ishrane tokom lečenja dece od malignih bolesti, naši volonteri su sa puno entuzijazma posadili različito povrće i začinsko bilje na imanju ‘Bašta može svašta’, gde se nalazi bašta namenjena mališanima koji se leče od raka. Sinergijom volonterizma i donatorske podrške koju je kompanija NIS i ranije pružala udruženju NURDOR, nastavićemo da dajemo doprinos unapređenju uslova za lečenje mališana koji biju svoju najtežu bitku”, istakli su članovi Kluba volontera kompanije NIS.

Pročitajte i NOVI CIKLUS NIS-OVOG PROGRAMA ZAJEDNICI ZAJEDNO - U ekološke projekte u lokalnim samoupravama NIS ulaže 107,5 miliona dinara

Nis promo

 

Udruženje NURDOR zahvalilo je volonterima NIS-a na podršci. “NURDOR se trudi da na sve načine pruži podršku deci koja se leče od malignih bolesti, a dostupnost zdrave hrane je u toku lečenja veoma važna. Sa druge strane, ideja koja prati sve naše akcije jeste zajedništvo. Kada radimo udruženi i sa verom u dobro, možemo uraditi zaista velike stvari. Zato smo zahvalni i ponosni što imamo partnere poput zaposlenih u kompaniji NIS, koji dele našu misiju i daju ogroman doprinos zajednici”, rečeno je u Udruženju. 

Pročitajte i Zdrava zajednica je jaka zajednica

Nis promo

 

NURDOR su 2003. godine u Beogradu osnovali roditelji i prijatelji dece lečene od raka, ujedinjeni u misiji poboljšanja kvaliteta uslova lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. Kompanija NIS i njeni zaposleni do sada su sproveli niz aktivnosti kojima je podržan rad NURDOR-a. Između ostalog, volonteri NIS-a učestvovali su u akciji “Pruži korak” čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. NIS i NURDOR su, sa ostalim partnerima, učestvovali u opremanju novog odeljenja Dečje klinike u Nišu. Takođe, NIS je pomogao u opremanju dve Roditeljske kuće za smeštaj dece obolele od raka i njihovih porodica i u više navrata donirao i gorivo za potrebe svakodnevnog prevoza dece iz Roditeljskih kuća na terapije.

Klub volontera NIS-a broji više od 1.700 članova, koji su samo tokom 2020. godine zabeležili više od 2.000 volonterskih sati radeći u korist razvoja i podrške zajednici i tom opredeljenju ostaju posvećeni i u budućnosti.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading