Zdravlje zaposlenih kao prioritet

Autor:

20.05.2020 14:55

Foto:

Foto:



Korona virus iznenadio je čitav svet, ali nas je u isto vreme podsetio da je briga o zdravlju najvažnija. Nagla promena u načinu života predstavlja veliki stres za svakog čoveka, a pandemija je za kratko vreme temeljno izmenila naše navike. Ove globalne promene dovele su do toga da se i kompanije i pojedinci u vrlo kratkom periodu suoče sa izazovima da, sa jedne strane održe stabilno poslovanje, a sa druge očuvaju fizičko i mentalno zdravlje zaposlenih.

Za kompaniju NIS nije bilo dileme - odmah po proglašenju epidemije preduzet je niz mera za zaštitu zaposlenih i potrošača. Svakodnevni monitoring zdravlja zaposlenih, stalna nabavka zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, detaljno obaveštavanje zaposlenih kako da postupaju u novonastaloj situaciji, samo su deo napora NIS-a u uslovima epidemije. Istovremeno, zaposlenima NIS-a omogućeno je da se putem internog portala, uz savete iskusnih stručnjaka, bave rekreacijom i na taj način unapređuju svoje zdravlje i jačaju imunitet. Takođe, na prevazilaženju novonastale situacije aktivirali su se i zaposleni ove kompanije, koji su organizovali psihološko savetovanje za sve kolege kojima je takav vid podrške potreban.

Kako u NIS-u navode, dobro zdravlje preduslov je za svaki uspeh u životu, ali je i prva briga svake uspešne porodice. A NIS-ova porodica broji više od 11.000 članova spremnih da se zajednički suoče sa svakim izazovom.