Odgovoran odnos prema prirodi kao prioritet NIS-a

Autor:

14.08.2020 10:14

Foto:

Foto:



Prirodne lepote koje nas okružuju i resursi planete koje koristimo čine naš život lepšim i lakšim svakog dana. Ipak, uz privilegiju uživanja u čarima prirode, dolazi i obaveza da bogatstva koja su nam data čuvamo i negujemo. Najvažniji resurs za održanje života na zemlji - čista voda, ima prioritet kada je u pitanju održivi razvoj i zaštita ekosistema Zemlje. Upravo zato, velike kompanije imaju odgovornost da svoje poslovanje razvijaju poštujući prirodu i radeći u interesu šire zajednice.

Kompanija NIS brigu o životnoj i radnoj sredini postavlja visoko na svoju listu prioriteta i ulaže velike napore kako bi vodne resurse koristila racionalno i odgovorno. Pored toga što stalno unapređuje sisteme za prečišćavanje otpadnih voda kroz 355 postrojenja, kompanija čak 79% vode za svoje potrebe koristi iz najmanje osetljivih resursa. Na ovaj način, čuvaju se rezerve vode koje su namenjene za javno vodosnabdevanje, prehrambenu industriju i navodnjavanje poljoprivrednih površina. Unapređena tehnologija recikliranja vode u Rafineriji nafte u Pančevu, koja posluje u okviru kompanije NIS, omogućava da za tri godine budu sačuvane količine vode proporcionalne celom Savskom jezeru.

Odgovoran odnos prema vodnim resursima ostaće jedan od ključnih stubova zaštite životne sredine i u budućnosti, a kompaniija NIS nastaviće da posluje odgovorno, stavljajući interese zajednice na prvo mesto.