Kompanija NIS donirala 20.000 litara „Jazak“ vode bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu

Autor:

26.08.2020 12:10

Foto:

Foto:



Novi Sad, 25. avgust 2020. godine

Kao društveno odgovorna kompanija koja pomaže zdravstvene ustanove u borbi protiv Covid- 19, NIS je donirao 20 hiljada litara pijaće vode „Jazak“ bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu. Ova donacija zdravstvenim radnicima i pacijentima, namenjena je Kliničko bolničkom centru (KBC) „Dr Dragiša Mišović“, KBC „Bežanijska kosa“, KBC „Zvezdara“, kao i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu. Donacija je izraz zahvalnosti medicinskim radnicama koji su na prvoj liniji borbe sa korona virusom, kao i način da se olakšaju bolnički dani obolelih od Covid-19. U akciju doniranja vode za piće „Jazak“, koja se proizvodi u pogonima NIS-a na Fruškoj gori, uključili su se Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kao i zaposleni, članovi Kluba volontera NIS-a. Oni su se angažovali na pakovanju 40.000 flaša vode i isporuci do zdravstvenih ustanova u Beogradu i Zrenjaninu. Na ovaj način, NIS i njegovi zaposleni nastavili su sa humanitarnim akcijama u cilju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, izjavio je:

Podrška zajednici, posebno zdravstvu, je naše trajno opredeljenje. Uvek se trudimo da donacije stignu tamo gde je najpotrebnije. U tome su posebno, kao i danas, aktivni NIS-ovi volonteri. Svi smo videli kako se posvećeno, ali i naporno, pod punom opremom, radi u kovid bolnicama i razumeli smo da možemo i moramo da pomognemo. Šaljemo našu „Jazak“ vodu medicinarima, uz najdublju zahvalnost za sve što čine, kao i pacijentima, sa željom da se što pre oporave.

Dodatna informacija:

Kompanija NIS od 2009. godine pod sloganom „Budućnost na delu“ organizuje i učestvuje u brojnim društveno odgovornim projektima i humanitarnim aktivnostima kojima se unapređuje život u lokalnim zajednicama, a u koje je do sada ukupno uloženo više od 3,8 milijardi dinara. U ovim izazovnim vremenima, NIS pokazuje solidarnost i podršku. Između ostalog, obezbeđivanjem 270 tona avio goriva Er Srbiji tokom vanrednog stanja kompanija je podržala blagovremenu isporuku medicinske opreme i zaštitnih sredstava koja su bila preko potrebna zdravstvenim radnicima i građanima. Pored toga, volonteri NIS-a bili su uključeni u brojne akcije podrške sugrađanima tokom vanrednog stanja i ostvarili preko 500 volonterskih sati. Takođe, pružena je i pomoć meštanima Ivanjice i Blaca nakon nedavnih poplava, donacijom 33.000 litara pijaće vode „Jazak“. NIS i njegovi zaposleni će i u narednom periodu nastaviti da se angažuju na dobrobit građana i zajednice.