Omiljena rečenica za početak dana: Stavi kafu!

Autor:

18.11.2020 10:26

Foto:

Foto:



„Stavi kafu“ je jedna od omiljenih rečenica! Podjednako joj se radujemo bilo da je čujemo od naših najmilijih, prijatelja ili porodice, kao i kada je mi njima upućujemo. Ona nikad ne predstavlja samo kafu već najavu lepog druženja i prijatnih trenutaka koje ćemo provesti zajedno.

Mnogi od nas zapravo dan započnu tako što kolegama kažu „Stavi kafu!“ čim stignu na posao, i na taj način se pripremimo za obaveze koje nas očekuju. Ta zajednička kafa je neophodan sastojak na početku svakog radnog dana, iz koje dobijamo elan i energiju. Naravno, neizostavna je i ona prva jutarnja kod kuće pre posla ili tokom vikenda, uz koju posebno uživamo sa najdražima. Vikendi rezervisani za odmor i opuštanje i duga jutra sa porodicom koje upotpunjuje miris iz šoljice tek skuvane sveže mlevene Grand kafe. Tada zajedno sumiramo utiske, prepričavamo iskustva i događaje koji iz prethodne nedelje, ali i pravimo nove zajedničke planove. Tražimo savete, ili ih pak dajemo, smejemo se, zbližavamo, na okupu smo i zajedno.

Neki pak jedva čekaju poziv na popodnevno druženje čim stignu sa posla i završe sve dnevne obaveze. Poruka „Stavi kafu, dolazim za 10 minuta“ od najboljeg prijatelja izaziva u nama samo pozitivne emocije i uzbuđenje, jer se radujemo prijatnim momentima koje ćemo sa prijateljima provesti.

Da li ste i vi nekada sami sebi rekli „Stavi kafu“? Odnosno, radujete se li trenucima koje provodite sa samim sobom, opuštajući se uz omiljenu šoljicu sveže mlevene kafe? Svi jedva čekamo to slobodno vreme, tih slobodnih sat vremena, kada nemamo obaveze i možemo u potpunosti da se isključimo od svega. U tim momentima nam se čini kao da je ceo svet naš, dok se relaksiramo čitajući knjigu ili dok gledamo svoju omiljenu seriju, a naravno pun doživljaj svemu tome jeste puna šolja Grand kafe čija nam aroma i miris pruža dodatni ugođaj.

Koliko god da nam izgleda da vreme brzo prolazi i da slobodnih trenutaka koje provodimo sa dragim ljudima ima sve manje, neka druženje uz kafu bude način da se to promeni!