Eucerin® nega - odgovor na nove potrebe naše kože!

Autor:

23.11.2020 15:40

Foto:

Foto:



Deo naše svakodnevice u poslednjih nekoliko meseci su nove navike, koje utiču kako na naš način života, tako i na potrebe naše kože. 

 

Nošenje maski, koje se pokazalo kao veoma važan faktor zaštite, stvara toplu i vlažnu sredinu zbog koje se koža više znoji, isušuje i postaje sklona iritacijama i upalama. Zbog toga se, posebno na područjima oko nosa, usta i na bradi, može javiti peckanje i crvenilo. Takođe, zbog čestog dodirivanja lica i sredine koja ne pogoduje masnoj i problematičnoj koži, mogu se pojaviti ili intezivirati akne i bubuljice. Prema iskustvu mnogih ljudi, zbog vezica za pričvršćivanje maski, slični problemi pojavljuju se i oko ušiju i na rubu kose.

Zahvaljujući iskustvu i ekspertizi dugoj 120 godina u saradnji sa dermatolozima i farmaceutima širom sveta, formulacije Eucerin® preparata izlaze u susret novim potrebama naše kože i nude rešenja za preventivnu negu, kao i negu neophodnu za oporavak i održavanje njenog zdravlja i lepote.

Umirenje i nega za osetljivu kožu koja svrbi, pecka i sklona je iritacijama:

Za umirenje simptoma osetljive kože veoma je važna upotreba adekvatnih preprata za negu, ali i čišćenje. Zato rutinu nege, ujutru i uveče, sada započnite sa Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] Micelarnom penom, prvom micelarnom penom koja u jednom koraku kombinuje izrazito blage komponente za čišćenje i hijaluronsku kiselinu za dodatnu hidrataciju kože.

Nakon čišćenja na lice nanesite jednu od krema iz Eucerin®UltraSENSITIVE linije, za suvu ili normalnu i mešovitu kožu lica. Ove kreme su specijalno razvijene za negu preosetljive kože, imaju laganu i prijatnu teksturu, a sadrže SymSitive, sastojak koji ciljano deluje na uzročnike pojačane reaktivnosti kože. Pored umiranja simptoma vreline, peckanja i svraba, ove kreme pružiće vašoj koži dugotrajan osećaj ishranjenosti i hidriranosti. Ukoliko su simptomi osetljivosti praćeni crvenilom, olakšanje i adekvatnu negu pružiće Eucerin®AntiREDNESS dnevna i noćna krema, koja pored SymSitive sastojaka sadrži i likokalkon A, te pored trenutnog umirenja ublažava crvenilo.

Rešenje za izazove problematične kože sklone aknama:

Jedan od najvažnijih uslova sprečavanja pojave akni i bubuljica, čak i u redovnim uslovima, jeste temeljno čišćenje mlakom vodom uz blaga sredstva to jest specijalno formulisane preparate. Čišćenje kože je izuzetno važno - uveče kako bi se odstranili višak šminke i nečistoće koje su se nakupile u toku dana, a ujutro kako bi se uklonio sebum koji je koža izlučila tokom noći. Zato u svoju jutarnju i večernju rutinu sada uvrstite Eucerin® DERMOPURE Gel za čišćenje kože, koji ne sadrži sapune i parfeme, a pogodan je za upotrebu i za osobe koje imaju osetljivu kožu. Pakovanje od 400ml sa pumpicom olakšaće vam proces redovnog čišćenja kože.

Za prekrivanje i isušivanje bubuljica, idealan je Eucerin® DERMOPURE Korektor koji se nanosi ciljano na pogođena područja i ne zahteva dodirivanje lica. Zahvaljujući bisabololu ovaj preparat dodatno umiruje kožu.

Regeneraciju i umirenje vašoj koži tokom noći obezbediće Eucerin® DERMOPURE Regenerativni tretman, preparat bogat efikasnim, ali ne agresivnim, sastojcima. Eucerin® DERMOPURE Regenerativni tretman istovremeno deluju kao blagi piling, to jest uklanjaju sloj mrtvih ćelija sa površine kože čime se podstiče objavljanje kože. Tokom upotrebe izbegavajte kontakt sa sluzokožom i očima.

SOS REŠENJA:

  • Česta posledica novih navika su ispucale i osetljive usne. Zato je važno da stalno uz sebe imate Eucerin®AquaphorSOS Balsam za usne koji će im u roku od 60 sekundi pružiti oporavak, ali i dugotrajnu zaštitu i negu

  • Osećate da tokom dana vaša koža posustaje u borbi da zadrži hidriranost i svežinu jer je nove navike stavljaju pred dodatne izazove?Neka vam pri ruci, na radnom stolu ili u torbi, uvek  bude Eucerin®Hijaluron Hidrantni Sprej. Kombinacija hijaluronske kiseline i gliko-glicerola u formulaciji ovog preparata omogućava aktiviranje prirodnih mehanizama hidratacije kože. Zahvaljujući tome odmah joj se vraća zdrav izgled i blistavost, dugo ostaje hidrirana i postaje nežna na dodir. Prednost ovog preparata je što ga možete koristiti i dok se krećete, a tokom upotrebe nema potrebe za dodirivanjem lica.

INFO PLUS:

U okviru Eucerin®promocija, uz kupovinu Eucerin® preparata u iznosu preko 1.000 dinara, sada vas kao poklon očekuje komplementarni preparat. O datumima Eucerin® promocija informišite se u najbližoj apoteci ili na sajtu www.eucerin.rs u rubrici Kupite pametno.

M G

Autor