Prijateljsko radno okruženje za najbolje rezultate

Autor: Vanja Vladičić

25.11.2020 12:20

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Promo

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:PromoModeran poslovni čovek u kancelariji provodi najmanje osam sati dnevno. Dešavanja na poslu često značajno utiču na naš porodični život, lično zadovoljstvo…Zbog toga je izbor posla koji ćemo obavljati jedan od životnih izbora koje treba da obavimo sa posebnom pažnjom. A šta je to što građani Srbije najviše cene kod svog potencijalnog poslodavca?

U želji da odgovori na ovo pitanje, portal Infostud sproveo je istraživanje u kome je preko 10.000 ispitanika odgovorilo da kod poslodavca najviše ceni finansijski stabilno poslovanje, prijateljsko radno okruženje i jasan sistem nagrađivanja. U istom istraživanju, za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji za 2020. godinu izabran je NIS.

U NIS-u navode da do ovog prestižnog priznanja nije bilo lako doći, ali da je ono dobar znak da su na dobrom putu kada je reč o upravljanju ljudskim resursima. Pored toga, ističu da će nastaviti da pažljivo osluškuju potrebe zaposlenih i istovremeno prate sve trendove na tržištu rada kako bi dodatno unapredili svoju HR praksu. Jedan od koraka u tom pravcu je i uvođenje fleksibilnih oblika rada, uvođenje mogućnosti rada od kuće i sličnih pogodnosti. Naftna industrija Srbije ovim pogodnostima za zaposlene privlači i najbolje stručnjake, a tome u prilog ide i činjenica da je na novom postrojenju „Duboka prerada“ u Rafineriji nafte u Pančevu, uposleno 63 eksperta.

Takođe, ova kompanija veliku pažnju poklanja i mladima , pa je tako pokrenula i niz programa za njih, pružajući im mogućnost da stiču praktična znanja u kompaniji. Najpre je 2018. godine započet program za studente pod nazivom „NIS Calling“ koji se zasniva na 320 sati prakse u kompaniji i koju izabrani kandidati mogu da obave usklađujući je sa obavezama na fakultetu. Mladima je posvećen i program „NIS Energy“ za koji se studenti izabranih fakulteta mogu prijaviti do kraja novembra. Posle godinu dana plaćenog programa polaznici imaju i mogućnost da se zaposle u NIS-u. Radeći na zadovoljstvu svojih zaposlenih, NIS ujedno radi na ispunjavanju jednog od ciljeva održivog razvoja UN – pravu na dostojanstven rad i ekonomski rast.