U NIS-u postepen povratak majki sa porodiljskog odsustva na posao!

Autor:

24.12.2020 13:32

Foto:

Foto:



Da li ste znali da je NIS među 1.800 kompanija u svetu koje su potpisnice sedam principa Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena? Da ovo nije samo “slovo na papiru” govori i činjenica da je ova kompanija usvojila niz pogodnosti za svoje zaposlene, posebno žene i majke, kako bi njihov razvoj bio podstaknut u svim aspektima. Tako je, između ostalog ova kompanija uvela praksu slobodnog dana povodom polaska dece u prvi razred osnovne škole i postepenog povratka na posao majki sa porodiljskog odsustva, gde im je omogućen rad četiri sata dnevno, a da pri tom budu plaćene kao da rade puno radno vreme.

Foto: NIS

Takođe, ova kompanija ohrabruje i omogućava ženama da se bave poslovima koji su tradicionalno percipirani kao muška zanimanja - u 2019. godini u NIS-u je ukupno bilo angažovano 366 inženjera, među kojima 96 žena. U NIS-u čvrsto veruju u jednake šanse za sve, a za više od 11.000 zaposlenih kreira se ambijent u kome svako može u punoj meri da iskaže svoj potencijal, bez obzira na pol, nacionalnu pripadnost, versko opredeljenje ili bilo koji drugi status koji može uticati na nepravedno pravljenje razlike između koleginica i kolega.

Ovakav pristup ljudskim resursima i pravima zaposlenih značajno je doprineo da ova kompanija bude izabrana i za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji u 2020. godini u istraživanju „TalentX“ koje je na 10.000 ispitanika sproveo specijalizovani portal Poslovi.infostud.com.