Otvorena izložba "Gustav Klimt" i predstavljen nov Grandissimo: Sladoled inspirisan slikom "Poljubac"

Autor: Maja Gašić

03.04.2018 10:52

Foto:

Foto:Stogodišnjica od smrti tvorca bečke secesije Gustava Klimta obeležena je otvaranjem izložbe u Kulturnom centru "Grad" uz podršku Austrijskog kulturnog foruma i kompanije Frikom.

Posetioci izložbe imali su priliku da vide slike i fotografije iz Klimtovog opusa, a specijalno povodom godišnjice smrti velikog slikara, kompanija Frikom predstavila je svoj novi sladoled bogatog ukusa inspirisan najpoznatijim delom "Poljubac".

Inspirisan genijalnošću vrhunskog umetnika Gustava Klimta, Frikom je stvorio sladoled bogatog ukusa sa raskošnim detaljima poput njegovih najvećih remek-dela. Svim zaljubljenicima u umetnost i onima koji svet vide drugačijim očima, Grandissimo sladoled pružiće posebne trenutke uživanja i inspiracije.

Slika "Poljubac" nastala je 1907. i je jedna od najpoznatijih i najreprodukovanijih slika na svetu. Uprava dvorca Belvedere kupila ju je pre 105 godina i tada je bila najskuplje plaćena slika u Austriji, a veruje se da je taj status zadržala do danas. Kompaniija Frikom je ekskluzivno otkupila prava za reprodukciju ovog dela i u novom Grandissimo pakovanju ponudila ljubiteljima autentičnu umetnost u sladoledu. Izložba je otvorena do 8. aprila.

Vrhunska umetnička dela pružaju neponovljivi doživljaj, pojedinačno svakome od nas. Spona između umetnosti i uživanja u sladoledu je veoma jaka, jer su za nastajanje potrebni posvećenost, strast i trud , koji donose vrhunski doživljaj ukusa i uživanja.

U sredu 4. aprila posetioci će imati priliku da uz degustaciju novog Grandissimo sladoleda pogledaju i film Raoula Ruiza "Klimt" prikazan i na Berlinale festivalu sa Džonom Malkovičem u glavnoj ulozi.

Maja Gašić

Autor