MTS i #KulturnaSreda vam poklanjaju umetnička dela!

Autor:

21.06.2017 13:43

Foto:

Foto:



Svake nedelje, na zvaničnom Facebook profilu u okviru akcije Kulturna sreda, mts svojim pratiocima poklanja karte za pozorišne predstave, koncerte i muzeje. Pored pomenutih nagrada, mts će poklanjati i umetnička dela, a već ove srede to će biti prva grafika u nizu - „Moj Beograd“ autorke Milice Žarković. Priliku da osvoje ovu grafiku imaće ljubitelji umetnosti koji kreativno odgovore na postavljeni zadatak. Najkreativniji odgovor biće nagrađen delom autorke koja je dobila brojne nacionalne i internacionalne nagrade i priznanja, među kojima su Premio Internazionale Biella per l’incisione, Zlatna igla ULUS-a, Nagrada Beogradskog exlibris društva, Veliki pečat i Mali pečat Grafičkog kolektiva.

Tokom narednih Kulturnih sreda biće poklanjane grafike afirmisanih umetnika koji su tokom svoje karijere zabeležili uspehe u zemlji i inostranstvu, poput Milana Staševića, Lidije Antanasijević, Vladimira Milanovića, Nebojše Radojeva i drugih.

Projekat Kulturna sreda, mts je pokrenuo radi dodatne afirmacije kulture i njenih vrednosti putem modernih kanala komunikacije, a do sada je podeljeno oko 150 karata za različite kulturne manifestacije. Pored poklona u vidu ulaznica i umetničkih dela, mts svake srede na svom Facebook profilu objavljuje i interesantne činjenice o kulturnim ostvarenjima, institucijama i aktivnostima.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading