Uvek spremni za Čokolino doručak pre škole

Autor: Maja Gašić

21.09.2017 11:43

Foto:

Foto:Nema savremenog roditelja koji nije zapao u dilemu da li svoje dete hrani adekvatno po pravilima koja nalažu silni nutricionisti, liste poželjnih i obaveznih namirnica, saveti baka i deka koji kažu kako je nekad bilo kad su oni nas odgajali... Ipak ima stvari koje se nalaze na ovim listama. Jedna od njih je svakako Čokolino! Posebno kada počnu nove školske obaveze.

Doručak je najvažniji obrok za dete školskog uzrasta jer organizmu obezbeđuje dovoljne količine energije neophodne za dobru koncentraciju. Pre polaska u školu dete obavezno treba da doručkuje. Idealan jutarnji obrok je lagan, bogat žitaricama, sadrži malo masti i soli, pa ne opterećuje organe za varenje. Ovakav doručak organizmu obezbeđuje dovoljno energije koja je neophodna za dobru koncentraciju.

Pripremljena po najvišim standardima, Čokolino kaša po mišljenju nutricionista i pedijatara, predstavlja odličan izbor za doručak, večeru ili užinu mališana i pravi je izvor energije i zadovoljstva za jutarnji obrok pre škole. Ova kaša od žitarica sa ukusom čokolade u kombinaciji sa 2 dl mleka trenutno se pretvara u hranljiv i ukusan obrok. Obogaćena sa čak 7 vitamina (B1, B2, B6, C, E, niacin i folna kiselina), što je čine energetski uravnoteženim obrokom idealnim za decu u razvoju.

Prvi jutarnji obrok omogućava ne samo nesmetan rast i razvoj deteta nego i akumuliranje energije koja mu je potrebna da bi udovoljilo svim zahtevima koji ga očekuju u školi. Da bi školarac mogao da se koncentriše, razmišlja, pamti i uči, doručak i užina moraju da sadrže osnovne grupe namirnica koje će njegov organizam snabdeti neophodnim hranjivim materijama.

Pored starog dobrog Čokolina, tu je sada i nova Čokolino Junior kaša koja se bazira na pet vrsta žitarica i sadrži pšenicu, pirinač, kukuruz, proso i zob. Ova receptura obogaćena vitaminima i mineralima idealna je za svakodnevnu ishranu i apsolutno je u liniji sa preporukama kada je ishrana mališana u pitanju. U cilju obezbeđivanja besprekorne zdravstvene ispravnosti, hranljivosti i kvaliteta, kontrolišu se sirovina, okolina, tehnološka oprema, proces proizvodnje, proces pakovanja, kao i  funkcionalne i nutritivne vrednosti proizvoda.

Formula savršenog Čokolino obroka više nije tajna! Na linku http://coko.lino.eu/ saznajte više o tome!

Maja Gašić

Autor