Kolagen za lepotu, ali i zdravlje!

Zimsko vreme i prateći efekti poput gripa i prehlada nisu prijatni. Zato je potrebno na vreme misliti o dodacima ishrani. Pored toga što je Kolagen shot anti-age proizvod sa savršenim sastojcima za ublažavanje borica on je i dodatak ishrani sa ribljim kolagenom i dodatkom MSM-a, vitamina C, cinka, hijaluronske kiseline, vitamina B6, E i biotina. Jedna doza svakoga dana tečnog koncentrovanog Kolagen shota zadovoljava potrebe organizma u mnogim segmentima.

Da li ste znali da se kolagen nalazi u mišićima, kostima, koži, tetivama, krvnim sudovima, ali je i najbrojniji protein u našem telu. Koristi nam i kao lepak za zglobove. S druge strane činjenica je da kolagen podstiče i održava mladalački izgled, dajući koži elastičnost, hidriranost i sjaj koji je naročito bitan ženama, ali i muškarcima.


On je glavni sastojak donjeg sloja kože i zaslužan je za elastičnost i čvrstinu kao i za bolju, kvalitetniju i sjajniju kosu i nokte. Tokom životnog veka proizvodnja kolagena u našem telu se smanjuje i potrebno je da se u organizam unosi u tečnom stanju kako bi rezutat bio bolji. Na sajtu www.collagenshot.rs možete da saznate više o nutritivnim vrednostima i aktivnim sastojcima.

Zašto Kolagen shot?

Zato što u sastavu ima riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik koji se koristi u medicinske svrhe i spada u kolagen tipa 1. Prednost je tečno stanje koje ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. MSM nazivaju i mineralom lepote, a zapravo je reč o organskom sumporu koje telo apsorbuje i koristi za mnogobrojne procese u telu i stimuliše produkciju kolagena i keratina koji su važni za očuvanje mladalačkog izgleda kože, zdrave kose i jakih noktiju kome doprinose biotin i cink. Poznato je da vitamin E ima ulogu kod zaštite od oksidativnog stresa, pa ovako ujedinjeni vitamini pomažu u normalnoj funciji imunološkog sistema i u otklanjanju umor i iscprenost.

A drugi zdravstveni aspekti?

Redovnom konzumacijom kolagena poboljšava se zdravlje jetre, ubrzava metabolizam, smanjuju bolovi u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali i smanjuje vidljivost celulita. Stručnjaci kažu da je dobar kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema, što je idealno za zimski period. Istraživanja potvrđuju da sumpor sadrži MSM i da može da pomogne kod problema s kožom poput ekcema, rozacee, akni i dermatitisa.On povećava gipkost zglobova, pomaže kod smanjenja oteklina i upala kod reume, artritisa, reumatoidnog artritisa i osteoporoze. Iskustvo mnogih konzumenata možete da pročitate na Instagram profilu @gaianaturelle_adria.

Pored redovnog konzumiranja Kolagen shot neophodan je san, zdrava ishrana, fizička aktivnost, pronalaženja načina za eliminaciju stresa i naravno pozitivan stav prema životu da bi da bi svaki dan bio poseban, ali i drugačiji. Organizam će vam reći hvala za sve što uradite za njega.

Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi