Kako da pružite najbolju zaštitu svom “dizelašu” tokom zimskog perioda?

Da li ste znali da vlasnici novih automobila prolaze kroz fazu “medenog meseca” slično kao i sveže venčani parovi? Istraživanja su pokazala da pomenuta faza i kod muškaraca i kod žena traje oko četiri meseca.


Nakon isteka ovog perioda žene počinju da dopuštaju supružniku da i on sedne za volan, radije voze decu prijatelja, sve češće jedu i šminkaju se u kolima. Muškarci s druge strane počinju da prevoze sportsku opremu, zatim da se parkiraju bliže drugim automobilima, a davanje novca na pranje i održavanje sve više ih nervira. Zanimljivo je da 77 odsto muškaraca tvrdi da im je lakše da se brinu o higijeni svog automobila nego o svojoj ličnoj higijeni, dok 40 odsto radije govori o problemima vozila, nego o problemima sa sopstvenim zdravljem.

Postoji veliki broj razlika između polova kada je reč o odnosu prema vozilima, od načina na koji ukrašavaju svoje ljubimce na četiri točka, do navika u održavanju. Ipak, jedna stvar ostaje najvažnija svima pravilan rad i funkcionalnost motora.

Brojnim vozačima nepoznata je činjenica da je u zimskim mesecima jedan od ključnih preduslova za stabilan i efikasan rad motora adekvatan odabir pogonskog goriva. Ovo je naročito važno za vozila sa dizel motorom. Standardni dizel derivati na niskim temperaturama prouzrokuju otežanu startnost motora usled hemijskih promena koje se dešavaju kao posledica mržnjenja. U cilju sprečavanja potencijalnih problema, kako kod novih, tako i kod starijih “dizelaša”, stručnjaci savetuju upotrebu aditiviranih dizel derivata sa unapređenim niskotemperaturnim karakteristikama, koji obezbeđuju poboljšanu efikasnost, veću snagu, bolju startnost i stabilniji rad motora i na ekstremno niskim temperaturama. Upravo takvo je i G-Drive dizel gorivo, koje omogućava optimalnu funkcionalnost i maksimalne performanse motora i na temperaturama do minus 30 stepeni.

Ako želite da produžite “medeni mesec” i svom automobilu pružite najbolje, dopunite rezervoar svog vozila G-Drive dizel gorivom na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije.

 

Autor: Gloria PR
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi