Digitalna trasformacija – Zelena Balkanika


Upravni odbor Samit-a 100 biznis lidera jugoistočne Evrope okupio se u Beogradu 15. novembra 2016. godine.

Potpredsednik Samita 100, Istok Seljak podsetio je da Samit postoji već šest godina i da su njegovi počeci bili u Srbiji 2011. godine.

Od tada do danas puno se radilo na definisanju i realizaciji misije i vizije sa ciljem da se regija ponovo ujedini i ojača, obaranjem granica čime bi se povećala mogućnost i interes za strana ulaganja.

Prema rečima Milana Petrovića, predsednika Srpske asocijacije menadžera na sastanku Upravnog odbora Samita 100 još jednom je potvrđeno da Samit kao regionalna inicijativa i platforma daje veliki doprinos osnaživanju jugoistočne Evrope i značajno utiče na razvoj i nastup regiona na trećim tržištima.

Sledeći susret 100 biznis lidera jugoistočne Evrope održaće se u Makedoniji 2017. godine – rekao je Petrović.
milan-petrovic-predsednik-sam
Skup upravnog odbora Samita 100 pratilo je ekskluzivno predavanje na temu: “Digitalna transformacija, održiva mobilnost budućnosti i prilike za region jugoistočne Evrope – projekat Zelena Balkanika”, održano istog dana u hotelu Hyatt.

Na ključno pitanje “Da li smo sposobni da iskoristimo izvanrednu priliku i budemo među vodećima u novom digitalnom svetu?”, ali i na druga strateška pitanja naše budućnosti, odgovore su dali specijalni gosti predavači:

· Iztok Seljak, predsednik UO Hidria, potpredsednik SAMIT 100 biznis lidera JIE, rotarijanac
· Matej Čer, generalni direktor Avantcar i Tesla Motors Partner

matej-cer-generalni-direktor-avantcar-i-tesla-motors-partner
Ovo predavanje zajednički su organizovali Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, Srpska asocijacija menadžera i Rotary klubovi Beograd Dunav i Beograd Metropolitan.

Projekat “Zelena Balkanika i Zelena Adriatika” sa realizacijom stanica za punjenje električnih vozila na obnovljive izvore energije uz oko 2.000 km dug ključni regionalni, a i interkontinentalni autoput, otvara region samom sebi i istovremeno prema spoljnim vezama – rekao je Iztok Seljak.
iztok-seljak-potpredsednik-samit-100-biznis-lidera-jie
Sa realizacijom elektro-autobusnih i elektro-automobilskih veza po osnovu car-sharinga, na tom koridoru ovaj projekat daje i važan podsticaj rastu ekonomije u regionu i šire. Vrednost projekta i za njega vezanih investicija je preko 10 miliona evra.

Digitalna transformacija o kojoj smo večeras imali priliku da slušamo, jedna je od najinspirativnijih ideja koje su se do sada pojavile na Samitima u regionu i predstavlja šansu da se region transformiše i bude prepoznat kao mesto sa koga kreću ideje za budućnost. Za nas koji ovde živimo i radimo ovo je prilika da pokažemo i dokažemo da se svim raspoloživim sredstvima borimo za ideju smanjenja zagađenja odnosno zaštitu životne sredine – rekao je Petrović nakon predavanja.

Srpska asocijacija menadžera će se u narednom periodu značajnije baviti temom „Sharing economy“ (Ekonomije deljenja).

Autor: gloria.rs
Izvor: promo
Foto: promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi