Antiaging tretman proglašen za najbolji u Velikoj Britaniji dostupan i u Srbiji

IZABERITE PRAVI LASER ZA PODMLAĐENU I LEPU KOŽU

Da li ste primetili da se na “tržištu lepote” konstantno pojavljuju nove tehnike podmlađivanja i novi aparati koji sa vašeg lica uklanjaju godine i umanjuju nepravilnosti kože?

Sigurno jeste.


To je, naravno, dobra vest. Najpre zato što time dobijamo priliku da podmladimo svoju kožu i doprinesemo njenoj lepoti, ali i zato što imamo mogućnost da izaberemo tretman koji je najefikasniji i baš nama odgovara.

Ali, postoji tu i jedan problem. Kako u toj raznovrsnoj ponudi odabrati?

– Kada birate tretman podmlađivanja ili tretman kojim želite da rešite estetske ili zdravstvene probleme svoje kože, najvažnije je da se dobro infomišete o načinu na koji tretman deluje i proverite pouzdanost aparata koji se pri tome koristi. Druga najvažnija stvar je da u saradnji sa stručnjakom koji sprovodi tretman upoznate svoju kožu i odredite pristup kojim ćete najpotpunije ostvariti svoje želje – kaže dr Antonela Vučetić, specijalista dermatovenerologije, koja već 12 godina vodi centar lepote i zdravlja, ordinaciju Derma Viva u Čačku.

– Naravno, pri tome se podrazumeva da ordinacija ili centar koji ste odabrali ima stručno osoblje, jer ni jedan tretman ni aparat nisu pouzdani ni efikasani ako se ne primenjuju i koriste na propisan način – dodaje naša sagovornica.

Najčešća reč koju čujemo kada se govori o estetskim tretmanima je laser. Da li efekti lasera mogu da se porede sa injekcijama?

– Laserska dermatologija je veoma uznapredovala i odličan je izbor ako želite da na prirodan i neinvazivan načina podmladite lice, vrat i dekolte. Ne bih poredila, ali ono što je sigirno je da redovnom primenom odgovarajućih laserskih tretmana, uz dobro odabrane preparate za antiage negu, možete postići da vaše lice u svim godinama izgleda mladalački, zdravo i prirodno. Svakako, prednost laserskih tretmana je i u njihovoj pristupačnosti i jednostavnosti, zato ih i zovu podmlađivanjem u pauzi za ručak.

Postoje razne vrste lasera, a najnoviji u nizu je HarmonyXL Pro laser koji je proglašen za najbolji antiaging tretman za 2019-2020. u Velikoj Britaniji na prestižnom takmičenju “MyFace MyBody”. U čemu je njegova prednost to jest razlika?

– Ovo priznanje dobio je Almin ClearLift laser u okviru platforme HarmonyXL Pro, koji koristi moćnu Q-switched tehnologiju sa frakcionisanim to jest podeljenim laserskim zrakom. Prednost ovog lasera najnovije generacije je što je upotreba prijatna za pacijenta, a rezultati očigledni. Tokom tretmana, neoštećujući površinu kože, laserski zrak dopire do nadubljih slojeva kože, praveći mikroskopske promene, koje pokreću lanac stvaranja velikih količina elastina i kolagena u koži. Tako se ciljano stimulišu prirodni procesi u koži, zateže i regeneriše opuštena koža i popunjavaju fine linije i bore. Fotoakustičnim efektom koji ClearLift istovremeno razvija, takođe se razlaže pigment fleka i kapilara pa koža ponovo dobija ujednačenu boju. Razultati ovog tretmana postaju očigledniji protokom vremena koje je potrebno da novoformirani kolagen sazri i napravi dobru “mrežu” zahvaljujući kojoj koža postaje zategnuta i jedra. Za rezultate tretmana važno je da ga sprovodi lekar, jer se dubina dejstva lasera određuje na osnovu potreba kože, a za to je potrebno stručno znanje.

Da li to znači da uz upotrebu ovog lasera možemo da istovremeno rešimo i problem starenja kože i bora i fleka na licu ili proširenih kapilara i pora?

– Ne samo to. HarmonyXL Pro platforma, koja u jednom objedinjuje niz aparata i može da tretira preko 65 indikacija potvrđenih od strane FDA to jest Američke Uprave za hranu i lekove, pruža mogućnost da kombinujete nekoliko tretmana da biste ostvarili željeni rezultat. Tako, recimo, možete kombinovati ClearLift tretman sa NIR tretmanom, koji daje momentalne efekte zategnute kože. Time dobijate ne samo dubinsko i dugotrajnije podmlađivanje kože, već i trenutno, površinsko, ono koje odmah nakon tretmana vidimo u ogledalu. Ova kombinacija je samo jedna od mnogih koje pruža HarmonyXL Pro platform. Navela sam je kao primer jer je najtraženija od kada je u moju ordinaciju stigao HarmonyXL Pro. Moram priznati da sam je i sama probala, pa govorim i kao lekar i kao pacijent.

 

Autor: Gloria PR
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi