Vesna Čipčić: Nezaboravna žurka povodom odlaska u penziju

Autor:

01.07.2019 17:40

Foto:

Foto:



Na kućnoj zabavi glumica Vesna Čipčić proslavila je odlazak u penziju i dve nagrade, počasni gosti bila su dva konja - Divna i Zeka, a cela ova fešta naći će se u jednom dokumentarnom filmu

Ona je majstor za hedonizam, ima specifičan talenat da okuplja ljude i organizuje zabave gde dobro raspoloženje teče u potocima. O žurkama koje glumica Vesna Čipčić (65) pravi u svom domu naveliko se priča, ali ovoga puta prevazišla je samu sebe. Glavi gosti na partiju bila su dva konja - Divna i Zeka. Naime, te junske večeri ova zabava je postala i deo dokumentarnog filma koji snima Hrvatska radio-televizija.

Dok sumiramo utiske i prepričavamo događaje sa partija, Vesna otkriva kako je nastala ideja za ovu vrstu zabave.

- Pre nekoliko godina snimala sam film “ZG 80” sa rediteljem iz Zagreba Igorom Šeregijem i bila je veoma mlada ekipa, odlična atmosfera, sjajno smo radili i u jednom trenutku sam ih pitala: “Jeste li videli nešto od Beograda?” Odgovore da ne stižu ništa, po 12 sati snimaju i onda spavaju. Pomislim da je greh da baš ništa ne vide od ovog grada i obećam im da ću napraviti žurku za kraj snimanja. Mislila sam da će doći samo glumci i reditelj, međutim, došli su svi, njih 30 je bilo pred vratima sa velikim buketom cveća i zabava je počela istog časa. Tokom noći se setim da su oni tokom celog snimanja pevušili numeru iz filma “Ko to tamo peva” - “Za Beograd, za Beograd”, ali bukvalno svi, od šminkerki do snimatelja. To im je bila kao neka himna, svi su bili inficirani tom pesmom. I tada pozovem harmonikaša Miću Kostića, koji peva u Kafanici na Košutnjaku, i zamolim ga da dođe kada bude imao pauzu, bukvalno da otpeva tu pesmu i da se vrati na posao. Dogovorili smo se da mu otvorim kada zazvoni, a on da razvije harmoniku još sa ulice. Kada je ušao i kada su krenuli prvi taktovi pesme “Za Beograd”, nastalo je opšte oduševljenje, svi su poskakali, počeli da snimaju, igraju - priseća se glumica.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 1.jula!

Maja Gašić

Autor