Dragana Mićalović: Konačno ispunjenje sna

Autor:

08.07.2019 10:42

Foto:

Foto:



Iako se uoči izlaska pred ispitnu komisiju tresla od straha, dramska umetnica Dragana Mićalović upisala je studije glume na Fakultetu savremene umetnosti, čime je ispunila svoju i želju preminulog oca Dragana

Niko nije znao da Dragana Mićalović (28) mesecima sprema prijemni za glumu. U tišini je radila na ostvarenju sna, koji je najzad ispunila kada je ispitnu komisiju na Fakultetu savremenih umetnosti ostavila bez reči i upisala se na klasu profesora Božidara-Bobe Đurovića. Iako već deset godina aktivno učestvuje u domaćim filmovima i serijama, rešila je da stane na put ličnim nesigurnostima i konačno zaigra Šekspira na daskama koje život znače.

- Razlog zbog kojeg sam upisala glumu nije diploma, imam već jednu. Jednostavno, s vremenom sam shvatila da bez temeljnog znanja o materiji kojom se bavim ne mogu da komuniciram s kolegama na višem nivou. Želela sam da svoje glumačko umeće obogatim teorijom, da dođem do same srži ovog posla i naučim što više o njemu, a znala sam da to jedino mogu uz pravu literaturu i profesore. U učionici. Hoću da jednog dana zaigram u pozorištu, da radim klasike, Šekspira. Tako sam i zavolela glumu, dok sam gledala tatu kako igra u Leskovačkom narodnom pozorištu, u kom sam maltene odrasla. A onda sam kasnije uz sestru Slobodu zavolela i film.

Nastavak intervjua s Draganom Mićalović pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 8. jula!

Maja Gašić

Autor