Prerani odlazak superzvezde modnog sveta: Bio je vizionar

Autor:

29.11.2021 10:55

Foto:

Foto:

Virdžil Abloh, modni dizajner i kreativni direktor muške modne linije u imperiji Luj Viton preminuo je u 41. godini, u bolnici u Hjustonu, nakon što je izgubio borbu sa kancerom



O bolesti Virdžila Abloha javnost ništa nije znala, sve do njegove smrti u nedelju uveče, a od veoma retkog oblika raka bolovao je od 2019. godine.

U septembru 2019. godine, Abloh je najavio tromesečnu pauzu i povlačenje iz javnog sveta kao i otkazivanje svih putovanja. Umesto gustog rasporeda usledili su dani mirovanja, a sada je jasno da mu je tada najverovatnije dijagnostikovana neizlečiva bolest.

Pročitajte i Festival u Kanu - poslastica za modne sladokusce!

Foto: Getty Images

 

Preminuo je samo dva dana pre nego što je u Majamiju trebalo da predstavi mušku Luj Viton kolekciju za proleće 2022. godine.

Abloh, koji je stajao i na čelu megauspešnog brenda Off-White, uspeo da se uspostavi i kao prilično istaknuto ime i u svetu umetnosti. Iako je bio više od deset godina u svetu mode, njegovo primarno zvanje je arhitekta. Bio je tema velikih muzejskih i galerijskih izložbi, a posebno je podržavao savremenu umetničku scenu.

U svojim objavama na društvenim mrežama, sve najveće svetske modne kuće - od Versaćea, Gučija, Diora, pa do Žakmusa izražavaju šok, nevericu i veliku tugu, povodom iznenadne smrti ovog vrhunskog dizajnera.

Pročitajte i Svet mode se oprašta od slavnog kreatora

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

- Bio je vizionar u svetu mode i njegovo prisustvo će svima duboko nedostajati. Njegovo nasleđe živeće sa nama večno - navodi se u saopštenju modne kuće Versaće.

Od Virdžila se potresnim rečima oprostio i njegov prijatelj - muzičar Farel Vilijams.

- Moje srce je slomljeno. Virdžile, bio si ljubazan i darežljiv kreativni genije. Tvoj ljudski i duhovni rad, živeće večno. Šaljem ljubav i svetlost tvojoj supruzi, deci, porodici i prijateljima. Ti si sada sa Gospodarem. Sijaj! - napisao je Farel.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading