MET GALA U SEPTEMBRU: Pratiće je izložba iz dva dela

Autor:

13.04.2021 13:00

Foto:

Foto:

Met gala bal koji je tradicionalno održava u Metropoliten muzeju od 1948, najvažniji modni događaj na svetu ove godine izostao je zbog pandemije, ali se vraća u septembru



U modnom svetu prvi ponedeljak u maju rezervisan je za najvažniji događaj sezone, Met gala bal koji se uz propratnu izložbu održava u Metropoliten muzeju u Njujorku.

Pročitajte i Džulija Roberts - Met Gala kod kuće

profimedia

 

Jedna od glavnih organizatorki je urednica američkog Voguea, Ana Vintur, koja tradicionalno sa upravom  muzeja bira temu izložbe i dress code za to veče. Prošlogodišnja tema Met bala, koji je prvo odložen, a potom i otkazan, trebalo da bude “About Time: Fashion and Duration”, a sada je, prvo za septembar, a onda i za maj sledeće godine najavljena izložba iz dva dela, što se u istoriji ovog događaja nikad nije desilo.

Pročitajte i Krah najmoćnijeg svetskog para -  Ana Vintur odlučila da stavi tačku na brak sa Šelbijem Brajanom!?

profimedia

 

Drugog ponedeljka u septembru, odnosno 18, ove godine, uz skromno gala veče - kako je najavljeno, otvara se izložba: “In America: A Lexicon of Fashion”, kojom se proslavlja 75 godina postojanja odseka za kostim Metropoliten muzeja, a onda, prvog ponedeljka u maju sledeće godine i izložba: “In America: An Anthology of Fashion”. Obe se bave istorijom američke mode, a imaju humanitarni karakter. Kako će izgledati crveni tepih i da li će zvanice, koje za Met gala veče basnoslovno plaćaju ulaznice, biti obučene u neverovatne kreacije, ostaje da vidimo.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading