Pariz oplakuje svog sina - Tragične okolnosti dovele do smrti proslavljenog modnog dizajnera Kenza Takada!

Autor:

05.10.2020 11:14

Foto:

Foto:



Modna industrija 4. oktobra 2020. godine ostala je bez jednog od svojih najsjanijih bisera, Kenzo počivaj u miru!

Svet mode odao je počast japanskom dizajneru Kenzu Takadi koji je umro u 81. godini nakon komplikacija uzrokovanih korona virusom. Preminuo je u Francuskoj, a opisivali su ga kao energičnog, dobroćudnog i izuzetno talentovanog čoveka, čije su ideje i dizajini, posebno ženske odeće bili ispred vremena u kome živimo.

Mnogi su skrhani ovom tužnom vešću. Takadu opisuju kao veoma skromnog i dobroćudnog čoveka, veselog i razdraganog. Kenzo se 1990. godine zvanično povukao iz svoje modne kuće da bi se okušao kao slikar, ipak njegovo ime ostaće upamćeno i poštovano u Parizu. Mnogima je bio uzor, a po mnogima i inovator u svetu mode.

Bio je prvi Japanski dizajner koji je uspeo da se 'probije' na Parisku modnu pistu ranih 1970-ih, a 4. oktobra 2020. godine preminuo je u upravo tamo gde je i počeo svoju put, francuskoj prestonici, Parizu! Njegova porodica dale je zvaničnu izjavu za Francuske medije poručivši da je umro od komplikacija uzrokovanih korona virusom.

Iz muzike u modu: Pop zvezda postala zaštitno lice brenda Kenzo (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on Oct 4, 2020 at 12:52pm PDT

Brojne poznate ličnosti oglasile su se putem društvenih mreža, izrazivš iskreno žaljenje za Takadom, među njima je i proslavljena glumica Naomi Kembel. Ona je na Instagramu stavila fotografiju s tragično preminulim dizajnerom te izrazila iskreno žaljenje:

- Slomljena sam. Uvek ću pamtiti tvoj osmeh i tvoju skromnost.. i pozetivnu energiju kojom si zračio na sve nas. - Poručila je Naomi i dodala - Počivaj sa Anđelima!,

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roche Bobois Sardegna (@rocheboboissardegna) on Oct 4, 2020 at 12:16pm PDT

Gradonačilnik grada, An Hidalgo opisao je Kenza kao dizajnera nesvakidašnjeg talenta, koji je boji i svetlim detaljima dao zasliženo mesto u modi. - Pariz danas oplakuje jednog od svojih sinova. - poručila je gradonačilnica Pariza.

Takada je živeo u Tokiju do 1964. godine, naredne godine se preselio u Evropu, to jest francusku prestonicu Pariz. Njegovi dizajni privukli su pažnju svetske javnosti nakon što su objavljeni na naslovnoj strani poznatog modnog časopisa Elle 1970. godine.

- Sa ogromnom tugom primili smo vesti o tragičnoj smrti osnivača modne kuće Kenzo. Pola veka godospodin Takada bio je simbol kvaliteta u modnoj industriji, uvek inspirišući svojim kreativnim idejama i bojama koje je donosio u ovaj svet. - Objavila je modna kuća Kenzo povodom smrti svog osnivača.

Kenzo, Njujorška nedelja mode i film: Mila Jovović u zagrljaju dečka Nine Seničar (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bertrand Rindoff Petroff 📷 (@bertrandrindoffpetroff) on Oct 4, 2020 at 10:51am PDT