Modna dizajnerka Marina Mićanović na Nedeljama mode u Njujorku i Parizu!

Autor:

09.09.2019 11:17

Foto:

Foto:Modna dizajnerka Marina Mićanović je 6. septembra održala reviju na Njujorškoj nedelji mode u popularnom Pier 59 Studios, a 28. septembra će imati reviju u okviru Nedelje mode u Parizu u ekskluzivnom prostoru Salons Marceau. Marina već nekoliko godina živi i stvara na njujorškoj adresi, gde je uspela odlično da se pozicionira i organizuje više zapaženih revija.

Već nekoliko puta imala je revije na NYFW, a učestvovala je i u velikom humanitarnom projektu za obnovu srpske crkve u ovom gradu. Međutim, ovaj septembar je verovatno najznačajniji u njenoj dosadašnjoj karijeri jer će ga obeležiti dve modne revije u najznačajnijim svetskim modnim centrima - Njujorku i Parizu.

- Prošle godine sam najavila saradnju sa „Flying Solo“ koji u Sohou okuplja talentovane dizajnere iz svih krajeva sveta. To sam i realizovala, a rezultat te saradnje je ova revija na New York Fashion Week. Prepuna sam emocija i zaista sam privilegovana da sam se našla u ovakvom okruženju i sa ovakvim ljudima. Bilo je mnogo posetilaca i tek sam naknadno saznala da neki moji prijatelji uopšte nisu mogu da uđu, tolika je gužva bila. Uopšte nemam vremena da sređujem utiske jer pripreme za Pariz Fashion Week odmah počinju – izjavila je Marina Mićanović, odmah posle njujorške revije.

Kolekcija koju je Marina predstavila publici u Njujorku, autorski se oslanja na prethodne Marinine radove sa pečatom koji je utisnula u sve kreacije od svojih stvaralačkih početaka. Geometrijske forme i volumen u krojevima su „upakovani“ u raskošni brokat i štof. Najviše su zastupljeni dugački mantili, prsluci, suknje i haljine. Od boja dominiraju crna, bela i metalik siva. U modelima je primenjena lakovana koža koja im daje autentičnost i prepoznatljivost. Moderan i unikatan dizajan i nosivost modela su karakteristika ove kolekcije namenjene sezoni jesen-zima 2021.

 

M G

Autor