Milano Fashion Week u novoj "Gloriji": New Age

Autor:

10.03.2018 10:23

Foto:

Foto:



Dronovi koji donose torbice na pistu i manekenke koje u ruci nose sopstvenu glavu samo su neki od hitova viđenih u prestonici italijanske industrije, samim tim i modne, ali pravi zaplet čekao je posetioce na reviji čije su glavne zvezde bile Džeki Kenedi i Merilin Monro

Kao i poslednjih godina, vrhunac Nedelje mode u Milanu bila je revija Dolce&Gabbana. Vredelo je biti na njoj iz više razloga, iako su posetioci ostali uskraćeni za selfije i slanje SMS poruka. Pre ulaska u salu upozoreni su da ugase svoje mobilne telefone, što su svi ispoštovali. Upozorenje je izdato da frekvencije telefona ne bi smetale dronovima koji su bili glavne zvezde D&G spektakla.

Domeniko Dolče i Stefano Gabana su sa Sicilije, i inspiraciju za svoju kolekciju za jesen i zimu pronašli su u tamošnjoj crkvi Oratorio di Santa Čita, koja se nalazi u Palermu. Zato je pista bila ukrašena slikama Bogorodice i motivima krstova, a verovatno su ih na Siciliji inspirisali i dronovi koji poslednjih godina tamo služe za prenos švercovane robe. Na reviji u Milanu dron je teatralno doleteo i doneo jednu D&G torbicu, naravno original, nikako onu iz sicilijanskog šverca. “Promene su u vazduhu”, prokomentarisao je dan kasnije magazin Vogue.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 5. marta!