Slava Zajcev: Večiti mladić se vratio u Beograd

Autor:

07.07.2018 11:13

Foto:

Foto:



Iako je ušao u devetu deceniju života, ruski modni kreator koji je osamdesetih dobio nadimak Crveni Dior izgleda veoma mladoliko i vitalno, što duguje uživanju u malim stvarima

Čuveni ruski kreator Slava Zajcev (80) biće specijalni gost drugog West Etnology Festa koji se, u organizaciji agencije SuperStar Culture, održava u Beogradu od 4. do 6. jula. Ovaj internacionalni festival osmislila je Goga Grubješić, a njena ideja je bila da na njemu budu prikazani značaj, važnost i bogatstvo nematerijalnog kulturnog nasleđa kroz različite forme izražavanja: modne revije, izložbe, rukotvorine, dokumentarne filmove. Zajcev, koji će publici predstaviti najnoviju kolekciju inspirisanu indijskim sarijima, za Gloriju otkriva zbog čega se raduje povratku u Beograd, da li mi prija nadimak Crveni Dior i koje je ruske prve dame oblačio.

Jednom ste izjavili da je u Beogradu lepo živeti. Šta vas je navelo na takav zaključak?

- Ovde je mirna, dobronamerna atmosfera. Beograd je veoma zelen grad, lepo se osećam u njemu. Ljudi ne žure, gostoljubivi su, nasmejani i vole i umeju da se odmaraju. Uvek mi je prijalo da šetam Kalemegdanom i uživam u pogledu na ušće Save u Dunav.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 2. jula!