Nedelja visoke mode: Totalno oslobađanje

Autor: Svetlana Stojaković

14.07.2018 18:06

Foto:

Foto:Pod ovim sloganom Žan-Pol Gotje prikazao je svoju kolekciju za jesen 2018, dok je Karl Lagerfeld još jednom iznenadio, pa je na improvizovano šetalište pored Sene postavio tezge sa knjigama i slikama između kojih su šetale devojke u venčanicama, dok su na klupama sedeli turisti, među njima i dizajnerov unuk

Giorgio Armani

Iako termin “visoka moda” podrazumeva ručno rađene modele za poznatog kupca, nedavna Pariska nedelja visoke mode razbila je ovo pravilo u paramparčad. Možda neki od modela i jesu rađeni ručno, i za poznatog kupca, ali aksesoar sigurno nije namenjen nikome. Pogotovo onaj viđen na reviji modne kuće Schiaparelli, gde su manekenke nosile maske u obliku zlatnih lavova, ružičastih flamingosa i crno-belih pasa.

Po običaju, nedelju mode u francuskoj prestonici obeležio je jedan Nemac - Karl Lagerfeld. Kreativni direktor kuće Chanel svoj tradicionalni prostor - Gran pale - ovaj put je transformisao u šetalište pored Sene, sa neizbežnim tezgama na kojima se prodaju knjige i slike i klupama gde sede turisti. U ovom slučaju na klupama su sedeli sve sami članovi Lagerfeldove familije, među njima i Karlov unuk, sedmogodišnji Hadson Krenig. Pored njih su defilovale neveste u venčanicama, ali ne u belim, nego u - zelenim.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 9. jula!