Tehnologija za žene sa stilom mobilni telefoni koji zapanjuju svojim dizajnom

Autor:

16.07.2018 10:21

Foto:

Foto:



Iako naši kriterijumi nisu uvek najrazumljiviji suprotnom polu, do njih nam je jednako stalo bilo da biramo mobilni telefon, kupaći kostim ili novi set kozmetike. Koliko god se muškarci ponekad čudili, žene jednostavno imaju drugačije setove vrednosti kada je reč o izboru nekog predmeta žudnje poput novog pametnog telefona. I to je potpuno u redu!

Pametni telefon koji je dizajniran za devojke i žene mora imati ono nešto posebno čime će privući našu pažnju. Devojke obožavaju da slušaju muziku na kvalitetnim zvučnicima, da pregledaju fotografije, da budu u kontaktu sa porodicom i prijateljima putem većine dostupnih aplikacija, a pre svega pametni telefon mora da privlači pažnju svojim dizajnom, materijalima od kojih je napravljen i naravno, kvalitetom izrade.

Koje funkcije mora da ima jedan tipični ženski pametni telefon?

Baš kao što se i upečatljiv stil gradi i razvija bezbrojnim modnim dodacima, tako i svaki pametni telefon možemo da prilagodimo svom ukusu i stilu zahvaljujući dizajnerskim maskicama za pametne telefone, etuijima i torbicama koje osim svoje primarne funkcije zaštite telefona često služe kao pravi modni dodatak kojeg vrlo pažljivo biramo i usklađujemo sa ostatkom outfita ili posebnim prilikama u kojim ih nosimo.

Ipak, ovde smo odlučili da se pozabavimo savršeno dizajniranim pametnim telefonima koji bi uz to trebao da zadovolji i neke osnovne potrebe i očekivanja koja imamo od svojih mobilnih telefona. Ovo su osnove:

Mora imati dovoljno memorije kako bi mogle da sačuvamo sve aplikacije, muziku i slike bez kojih ne možemo

Dobra konfiguracija kako nas nikada ne bi ostavio na cedilu

Poželjno je da bude dual-sim jer svi znamo koliko volimo da se predomišljamo

Treba da zadovolji visoke zahteve što se tiče pretraživanja interneta i, naravno, da ima visoku rezoluciju jer slike i video zapise sa Instagrama moramo da gledamo na najbolji mogući način

Jaka baterija je dodatni plus, za neometana brbljanja sa drugaricama. Baterija treba biti barem 3500 mAh ili više kako bi zadovoljila sva naša očekivanja

Uzeli smo u obzir nabrojane preduslove i izabrali nekoliko modela pametnih telefona koji će svojim kvalitetom i specifikacijama da zadovolji i najzahtevnije korisnice, a definitivno ima ono nešto što ga čini posebnim. Ovo su favoriti:

Samsung Galaxy S8

Sa S8 modelom, Samsung je napravio ogroman korak u dizajnu svojih telefona. Prednja strana uređaja je predivna sa vrlo tankim okvirom i zakrivljenim ekranom koji telefonu daju futuristički izgled. Dizajn je vrlo jednostavan a istovremeno izuzetno elegantan. Isto tako na ovom modelu nema Samsungovog logotipa kao na ranijim modelima. Vrhunsko metalno kućište i poleđina od stakla daju poseban dašak elegancije ovom telefonu. Na samoj poleđini nalazi se senzor kamere i blic kao i senzor za otisak prsta. Pozadina ima isto tako zakrivljene ivice koje ne samo da savršeno izgledaju nego i olakšavaju upravljanje uređajem. Specifikacije su vrhunske, a to se posebno odnosi na kamere. Dolazi u nekoliko različitih verzija boja, a sa obzirom na to da je nedavno izašao i veoma hvaljen Samsungov S9, dodatni plus je da se S8 sada može kupiti po povoljnijim cenama.

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10 flagship model u koji je, za razliku od njegovih prethodnika, uložena posebna pažnja po pitanju dizajna, upotrebljenih materijala i kvaliteta kućišta i ekrana. Njegova staklena poleđina čini ga jednim od najlepših telefona na tržištu. Ima zakrivljene ivice i vertikalno položenu dvostruku kameru i blic sa reflektujućom trakicom koja čini savršenu simetriju vrhunskog dizajna pametnog telefona.

Ergonomski zakrivljeno staklo udobno pristaje u svačiji dlan pa je uređaj osim što odlično izgleda takođe i jako udoban za rukovanje. Snažno i izdržljivo stakleno kućište i napred i pozadi čini ovaj smartphone jedinstvenim i elegantnim. Presnažna baterija, Leica dvostruka kamera i nenadmašne performanse čine ga savršenim izborom, a osim toga, otporan je na vodu i prašinu.

LG V30

LG V30 smatra se najpotcenjenijim pametnim telefonom na tržištu. Za ovaj LG model ne možemo da kažemo da je šminkerski telefon koji se trudi da očara neponovljivim dizajnom ili onim posebnim X faktorom kojim se ističe u gomili sličnih pametnih telefona. Ali verujte nam, svejedno je zaslužio da bude nazvan jednim od najlepših telefona koji se trenutno mogu kupiti u prodavnicama.

Metalno kućište i jednostavna ali vrlo stilizovana staklena poleđina sa dvostrukom kamerom, skenerom za otisak prsta i zaobljenim ivicama čine ovaj telefon savršenim u svoj njegovoj jednostavnosti. Specifikacije će u potpunosti da zadovolje i najzahtevnije korisnice i sa pravom možemo reći da se radi o jednom od najboljih modela pametnih telefona protekle sezone.

Honor 9

Honor 9 možda nije poznat poput ostalih uređaja na ovoj listi, ali zbog svog dizajna definitivno zaslužuje da bude ovde. Reč je o jednom vrlo seksi pametnom telefonu čija je prednja strana dizajnirana vrlo elegantno i jednostavno, bez suvišnih detalja. Staklena poleđina visokog sjaja je zapravo glavni razlog zbog kojeg smo ga svrstali u ovu listu dizajnerskih i elegantnih pametnih telefona.

Dizajn je minimalistički, a privući će svaki pogled. Na poleđini se nalaze i dve male horizontalno razmeštene kamere, blic i logotip pri dnu poleđine. Poleđina ima zakrivljene ivice i vrlo je jednostavno dizajnirana što ovaj model pametnog telefona, prema našem mišljenju, i čini toliko privlačnim i elegantnim. Ovaj model ima metalno kućište koje ga čini čvrstim i izdržljivim.

Maja Gašić

Autor