Kako da se podmladite uz pravu frizuru

Autor:

12.01.2017 15:34

Foto:

Foto:Kako bi svom licu dali mladalački izgled i oduzeli mu godine trebalo bi da pripazite na nekoliko stvari.

Od odabira boje, frizure te načina na koji je napravljena. Zato vam otkrivamo vam sedam pravila za idealnu frizuru koja briše godine

1. Prava boja

Odabirom boje ali i tona bitno se utiče na izgled. Tamnom kosom dobija se efekt umornog lica. No to ne znači da tamnu kosu treba izbegavati, već da treba postići da izgleda toplije. Prošarajte je crvenkastim ili pramenovima boje meda i biće to pravi "fejslifting", bez ikakve operacije.

2. Kovrdže

Kada su u pitanju kovrdže upravo uz njih vežemo simbol mladosti, no i s njima treba biti oprezan.
Frizure iz zlatnog doba Holivuda sa strogim loknama i velikim volumenom znaju čak i dodati godine. Zato su ležernije kovrdže koje daju mlađi izgled.

3. Razdeljak

Razdeljak na glavi može takođe da imati dvojaki efekt. U kombinaciji sa frizurom, bojom i po sredini glave može da doda godine, a pravilno prilagođen frizuri i malo sa strane glave oduzeće godine na svakom licu.

4. Pramenovi

I kod izbora pramenova i načina na koji su napravljeni mora da se pazi na neka pravila. Osim što ne smeju da budu presvetli jako je bitno i kako su nanešeni.

Nikada ne bi trebalo imati pramenove do korena već pramenove treba nanositi malo iznad korena, tako i razdeljak na stranu izgleda mekano, seksi i profinjeno.

5. Pletenice

Za još bolji efekt frizure koja će izbrisati godine sledite primer glumice Kameron Dijaz Cameron Diaz i vežite je u rep ili ispletite pletenicu sa strane glave koja pada na jedno rame. No i sa pletenicama treba biti oprezan, a i dobar i loš primer pokazala je glumica Skarlet Johanson.
Varijanta romantične i ležerne pletenice bolja je nego li stroga stegnuta prema natrag.

6. Šiške

Pravilan odabir šiški može imati podlađujući efekat mladenački efekt, no pogrešan odabir licu će dodati godine.
Šiške mora da budu guste, da prekrivaju čelo a samim tim i bore. Šiške treba treba prilagoditi obliku lica.

7. Nijanse i tonovi

I kod odabira nijanse treba biti oprezan. Odlična boja u pogrešnom tonu može da doda godine. Primer za to je Meril Strip koja je jedno vreme imala plavu hladnu nijansu koja nije imala željeni efekat. No kada je odabrala nekoliko nijansi topliju boju lice je bljesnulo.

Uzimajući uz obzir sva pravila, i nakon što odaberete boju i frizuru koju želite, ipak se posavetujte se sa svojim frizerom.

Bez obzira na to kakvu kosu, boju ili dužinu imali greške koje mogu da učine starijom uglavnom su iste za svakoga.

Tajnu frizure koje pomlađuju u jednom sažima glumica Dženifer Aniston. Glumica kojoj zavidi ceo svet zna čarobnu formulu, zdrava kosa, svetliji pramenovi oko lica i sjaj.

Komentari. (0)

Loading