Više od mode: Nezaboravne haljine koje su postale deo istorije

Autor:

15.03.2017 22:31

Foto:

Foto:



Haljine koje su obeležile jedno vreme i kojih ćemo se uvek sećati bez obzira koliko je godina prošlo. One su simbol elegancije, ženstvenosti i lepote i decenijama kasnije.

Prkose modnim pravilima: Poznate dame koje su iskombinovale nespojive boje

Merlin Monro

Haljina koju je čuvena Merlinka nosila u filmu "Sedam godina vernosti" i pola veka kasnije je nepresušna inspiracija modnim dizajnerima. Prodata je na aukciji za neverovatnih 5.5 miliona dolara.

Džulija Roberts

Svako ko je gledao film "Zgodna žena" seća se momenta kada se Džulija Roberts pojavila u veličanstvenoj crvenoj haljini.  Ona je bila simbol ženstvenosti, glamura i prefinjenosti, a i 27 godine od prikazivanja filma, nije izgubila na svojoj atraktivnosti.

A photo posted by S.K.J. (@m.han.7) on Jan 18, 2017 at 2:03pm PST

Odri Hepbern

Neprikosovena ikona stila Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija" nosila je dugu crnu haljini, sa biserima, crnim naočarima, šeširom i dugom crnom muštiklom i to je jedna od najprepoznatljivijih fotografija u istoriji filma.

Vivijen Li

  Skarlet O'Hara, junaknjinja filma "Prohujalo s vihorom" izgledala je božanstveno u bordo haljini od tila. Od snimanja filma prošlo je gotovo osam decenija, ali ova haljina je i dalje sinonom za raskoš i eleganciju.

Tvigi

Manekenka koja je dominirala modnom scenom 60-ih godina napravila je pravu revoluciju sa kratkim haljinama A kroja.

A photo posted by Peta & Dot (@petaanddot) on Feb 2, 2017 at 2:56pm PST

Dženifer Grej

Svi koji su gledali kultni film "Prljavi ples" sećaju se scene kada Džoni i Bejbi igraju na kraju filma, a haljina koju je glumica nosila tom prilikom promenila je tokove mode.

Da li su plastične operacije uništile karijeru Dženifer Grej: Evo kako danas izgleda Bejbi iz “Prljavog plesa”

Sara Džesika Parker u izdanju na koje se nikada ne biste kladili

Sara Džesika Parker

Haljine koje je čuvena Keri Bredšo nosila u omiljenoj seriji "Seks i grad" oduševile su i najstrožije modne znalce.

Anđelina Džoli

Iako se zbog privatnih problema povukla iz javnog života i ne viđamo je često na svečanim premijerama, slavna holivudska glumica oduševljavala je planetu svojim toaletama koje je birala za šetnju po crvenom tepihu.

Komentari. (0)

Loading