Dea Đurđević: Omiljeni suveniri sa putovanja su mi komadi odeće

Autor:

27.03.2017 16:57

Foto:

Foto:



Dama sa jasno definisanim životnim stavovima i izgrađenim modnim stilom, plavuša - to je u najkraćem Dea Đurđević, uvek nasmejana voditeljka “Jutarnjeg programa” TV Pink. Iako joj radni dan počinje u četiri ujutru, ona za dobar šoping nikad nije umorna. Što se izgleda tiče, mama joj je glavni kritičar, a posebno joj prijaju modne diskusije sa njenim muškim prijateljima. Ne može da zamisli da iz kuće izađe bez šminke, haljine i visokih potpetica.

- Presudnu ulogu kada je stil u pitanju imala je moja mama Nena. Ranije su nam se sviđale identične stvari, čak smo se slično oblačile. To više nije slučaj, danas nam se stilovi razlikuju, ali njeni komentari i saveti su mi i dalje najkorisniji, ona je moj omiljeni kritičar. Podrži me čak i kada joj se ne dopada komad garderobe koji sam obukla, ali mi dobro stoji. Kad pohvali neku moju kombinaciju, znam da je ona savršena - objašnjava Dea, koja voli neobične autfite, naravno ako se u njima dobro oseća.

- Svaki period nosi nešto svoje, i uvek u tom trenutku misliš da baš tada najbolje izgledaš i najbolje se oblačiš. Onda pogledaš slike iz prošlosti i ne možeš da veruješ da si to ti. Kao tinejdžerka sam po svaku cenu želela da budem moderna, pa sam na neke stvari pristajala samo zato što su bile u trendu. Imala sam jednu ludu fazu. Nosila sam duge afro kikice, veoma kratke haljine i izrazito duboke čizme. Afro kikice su tada bile popularne, bila sam ponosna što ih imam. Nije mi bilo teško da putujem u mesto udaljeno tri sata od Beograda i sedim pola dana dok mi ih osam devojaka ne isplete. Mislim da sam se tek na fakultetu modno izgradila, razlučila šta mi se sviđa, a šta ne, i koji je to stil koji mi leži. Danas nosim i kombinujem sve što mi se dopada, najvažnije mi je da se u tome dobro osećam i da mi lepo stoji. Današnja moda mi ide naruku i potpuno mi odgovara, jer se nekako sve slaže i sjajno uklapa.

Haljine su uvek prvi izbor televizijske novinarke.

Jelena Bačić Alimpić: Moj stil su farmerke i patike, štiklama sam rekla zbogom

- U svakoj prilici ih nosim. Kao i štikle, koje su neizostavne. Uz lokne, jako našminkane oči i roze karmin, haljina i visoke potpetice su dobitna kombinacija. Ove godine mi se posebno sviđaju one dugačke, u različitim bojama. Skoro sam kupila jednu drečavozelenu i drugu srebrnu sa šljokicama. Umem da ih uklopim i dobro iskombinujem.

ŠTREBERKA U ŠOPINGU

Dea se seća da je nekad jedva čekala da poraste kako bi joj mama dozvolila da počne da se šminka. A danas? Nenašminkana ne izlazi iz kuće.

- Kod mene je šminka obavezna. Prvi put kad sam kao mala zamolila mamu da mi da karmin, ona mi je dala labelo. Posle sam dobila neki dečji, a u sedmom razredu osnovne škole dozvolila mi je da stavim pravi ruž. U srednjoj školi sam se već ozbiljno šminkala, to mi je bilo obavezno. Plavuša sam već dosta dugo, prvi put sam se ofarbala za malu maturu. Kasnije u srednjoj školi, a i na fakultetu, bilo je puno predrasuda zbog mog izgleda - plave kose i jako našminkanih očiju. Podrazumevalo se da sigurno ništa ne učim niti išta znam. A ja sam bila velika štreberka kojoj je bilo izuzetno važno da lepo izgleda i uvek bude sređena. I danas sam takva.

Glavni sagovornici kada je moda u pitanju su joj drugari. Muško društvo, a ne žensko.

- Imam mnogo više muških prijatelja, sa kojima često pričam i komentarišem o modi. Ja sam uvek na tapetu: moja garderoba, obuća, šminka, stil... Prijaju mi njihovi komentari zato što su uvek iskreni. Ako im se nešto baš ne dopadne, onda uglavnom ćute, i tada znam da sam mnogo promašila.

Za odlazak u kupovinu Dea Đurđević je uvek spremna.

- Nikad nisam umorna kad je dobar šoping u pitanju. Svako raspoloženje je dobro za tu aktivnost - i kad sam zadovoljna, srećna, ali i tužna, neraspoložena. Mama mi je tada omiljeno društvo. Kad isprobavam nešto za šta nisam sigurna da li mi dobro stoji, njen komentar je uvek presudan. Ona je potpuno iskrena, mada nekad ta njena iskrenost ume i da zaboli. Njoj bezuslovno verujem. Najviše kupujem haljine, cipele, sandale i torbe. Haljine obožavam, i svaka koja mi se svidi i dobro mi stoji obavezno završi u mom garderoberu. Farmerke i pantalone nosim retko, a kad ih biram, najvažnije mi je da budu kvalitetne, dobrog kroja i brenda koji volim. Dopadaju mi se neobične, velike tašne, retke su prilike kada nosim male. Zanimljivo je da nikad kupujem stvari u kompletu, nego ih kasnije u svom stilu uklapam i kombinujem.

Gradove koje je posetila često pamti po odeći koju je u njima pazarila.

- Na putovanjima uživam da šetam i razgledam radnje. Prva stvar po kojoj se orijentišem u stranim gradovima su spomenici, a druga - butici. U Parizu mi je hotel bio kod velikog luna-parka. U okruženju je bilo mnogo uskih ulica koje su me zbunjivale, pošto mi orijentacija nije jača strana. Međutim, pouzdano sam znala da kod butika “Pal Zileri” treba da skrenem u jednu uličicu koja je izlazila na moj hotel. Omiljeni suveniri sa putovanja su mi komadi odeće. Uvek se setim gde sam šta kupila, proradi moje fotografsko pamćenje, i kad vidim određenu stvar, na trenutak se vratim u grad iz kog sam je donela.

Jelena Obućina: Veoma mi se dopada stil Lene Kovačević

U Deinom garderoberu mogu se naći modeli domaćih dizajnera, ali i popularnih svetskih brendova.

- Dopadaju mi se radovi naših mladih kreatora. Odlične su im kreacije. Volim unikatnu garderobu, i posebno mi je zadovoljstvo da nosim komad u koji je uloženo mnogo truda. Mada volim i mejnstrim, uvek u mom ormaru ima stvari koje su baš sada u trendu. Omiljeni brendovi su mi “Miss Sixty”, “Replay”, “Diesel”, “Calvin Klein”, “Louboutin”, “Jimmy Choo”.

Voditeljka “Jutarnjeg programa” ima “oštro oko” pa uvek isprati i kako su gosti u njenim emisijama obučeni.

- Dok u studiju snimamo emisiju, uvek posmatram goste. Ono što prvo primetim jeste da li mi se neko nasmejao ili nije. Posle toga skeniram da li je ta osoba uredna, koliko je sređna, šta je obukla. Ne verujem baš da odelo ne čini čoveka. Mislim da je ono ipak važno za prvi utisak. Kada je neko uredan i ima svoj stil, obično ima i stav, što veoma poštujem. Neuredni ljudi su često takvi i u životu, pa je sa njima teško pričati. Sviđa mi se kako su dame sa naše političke scene obučene. Zanimljivo mi je da pratim i posmatram modne stilove raznih ljudi, neretko pokupim neku dobru ideju koju mogu da primenim.

Komentari. (0)

Loading