Kupaći u centru pažnje: Šta je u trendu 2017?

Autor:

24.05.2017 21:11

Foto:

Foto:



Iako se trend jednodelnih kupaćih kostima ove godine vratio na velika vrata, devojke ne mogu da odole ni dobrom starom bikiniju koji je praktičniji i za kupanje i za sunčanje. Ipak, za koji god model da se odlučite, bikini, monokini ili trikini, birajte ga prema obliku svog tela i karakteru, jer kad su stil, kroj, materijali i boje u pitanju, apsolutno se sve nosi. Posebno zanimljivo i atraktivno izgleda kombinovanje različitih gornjih i donjih delova i uklapanje najrazličitijih dezena, pa se spajaju tufne i pruge, floralni i animal print sa geometrijskim šarama, srebrna i zlatna boja, metalik i mat.

Moja Afrika

Životinje, pejzaži i narandžasti zalasci sunca inspirisali su dizajnere širom sveta da kreiraju modele zemljanih tonova. Ako nisu u nekoj od boja prirode - zelenoj, braon, plavoj ili crnoj, onda su ukrašeni simbolima divljine, perlicama, resicama, plemenskim ornamentima.

Romantično i praktično

Trend retro kupaćih kostima već neko vreme dominira na plažama širom sveta. Ako mislite da nije seksi, pomislite samo na glumice koje su ga proslavile. Zlatne dame Holivuda, Ava Gardner, Brižit Bardo i Merilin Monro znale su da ženska figura najbolje izgleda u modelima koji se vezuju oko vrata, imaju visok struk i istaknute korpe za grudi. To znaju i dizajneri, pa su detalji poput volana, karnera, tufnica, prugica i cvetića nezaobilazni i na kreacijama visoke mode, ali su ih rado prihvatili i “high street” brendovi.

Jednostavno seksi

Nakon što je predstavila svoje metalik jakne, haljine i kombinezone za proleće/leto 2016, nekolicina dizajnera je u tom smeru nastavila i sa linijama za kupanje. A da zlatna i srebrna izgledaju privlačno na preplanulim telima, svesne su i sestre Džener, Kendal i Kajli, koje su za “Topshop” kreirale kolekciju kostima. Čak i najjednostavniji modeli sa njihovim potpisom imaju seksi prizvuk, a tračice, kaišići, asimetrični krojevi koji malo pokrivaju, a malo otkrivaju neizostavno su oružje kod onih dama koje na plažu odlaze samo onda kad žele da zavode.

‘Bermuda, Bahama, come on pretty mama’

Ne plašite se da kombinujete sve tropske motive kojih se setite - palmino lišće, ananase, flamingose, papagaje... jer oni su već nekoliko godina unazad obavezni na garderobi. Ako već ne letujete na Bermudama ili Bahamima, onda bar možete da šetate u odeći sa simbolima egzotičnih krajeva. Gde god da se pojavite, svi će bespogovorno znati da obožavate morske talase u kosi, surfere, pijete pinjakoladu i mirišete na kokos ili papaju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading