Kolekcije srpskih kreatora na Nedelji mode u Njujorku (video)

Autor:

13.09.2017 13:42

Foto:

Foto:



Na njujorškoj Nedelji mode ove godine uz velikane modnog dizajna našlo se i troje naših kreatora – Zvonko Marković, Marina Ilić i Sanja Bobar.

Ovacije publike i pohvale modne kritike na reviji koja je završena u utorak, jasan su pokazatelj novog uspeha srpske mode.

-Prikazati kolekciju u Njujorku uvek predstavlja veliki izazov, ali ujedno i odgovornost. Bekstejdž je bio pun kao košnica i bilo je sjajno raditi sa inostranim profesionalcima. Sve vreme vladala je fantastična energija - kaže Marković koji je zadovoljan reakcijama na njegovu kolekciju "Dream Catcher for Dragon" koju je ovom prilikom predstavio.

Zvonko Marković o tome zašto niko neće da oblači Melaniju

Zvonko, Marina i Sanja naglašavaju da su zahvalni predsednici Nacionalne Komore za modu Srbije i "Serbia Fashion Week"-a Svetlani Horvat koja srpskoj modi otvara vrata u svetu, a našim kreatorima pruža priliku da se predstave i van granica regiona, kao i da upoznaju neke od najvećih kupaca, što je jedan od primarnih ciljeva kada je reč o modnoj industriji.

"Serbia Fashion Week" nastavljaja da osvaja modne piste širom sveta i to na najznačajnijim modnim dešavanjima kao što su "MadMood Milano", Nedelja mode u Parizu, Nedelja mode u Sankt Peterburgu, kao i nedelje mode u Atini, Pragu i mnogim drugim.

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi, "Serbia Fashion Week" biće održan od 20. do 26. novembra, dok će manifestacija "Serbia Fashion Awards" biti održana 27. novembra ove godine.