Milano Fashion Week u novoj "Gloriji": Povratak u prošlost

Autor:

06.10.2017 11:02

Foto:

Foto:



Pet supermodela, koje je Donatela Versače izvukla iz istorije i postavila na pistu u znak sećanja na svog brata koji je ubijen pre dve decenije, dali su pečat celokupnim događanjima u italijanskoj modnoj prestonici i simbolično zaokružili trend retro estetike prisutan kod brojnih dizajnera

Neke priče bolje je početi otpozadi, a za ovu iz Milana, sa Nedelje mode, valja se vratiti čak 20 godina unazad. Tog leta 1997, pred vratima svoje kuće u Majamiju, ubijen je jedan od “patrijarha” svetske mode Đani Versače. Njegova sestra Donatela, koja od tada rukovodi imperijom koja nosi naziv svog osnivača, odala je bratu specifičan omaž. Na kraju njene revije, na kojoj je prikazala modele za proleće i leto 2018, navučena je zavesa preko pozornice. Kad se ponovo otvorila, u pripijenim zlatnim haljinama stajale su Naomi Kembel (47), Sindi Kraford (51), Klaudija Šifer (47), Karla Bruni (49) i Helena Kristensen (48). Pet supermodela, a taj termin je u modu uveo upravo Đani Versače, ostale su to i danas.

Dve decenije kasnije sve su vitke i lepe, vreme za njih kao da je stalo. Publika je momentalno zaboravila sestre Belu i Điđi Hadid, Ducen Krus, Kendal Džener i Kaju Gerber, koje su trenutak ranije hodale tom istom pistom u kreacijama koje je sama Donatela nazvala “povratak devedesetim”.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 2. oktobra!