Saša Milojković u novoj "Gloriji": Zidovi puni dobrih priča

Autor:

11.11.2017 10:00

Foto:

Foto:



Spajajući različite elemente, u zgradi bogate istorije dizajner visoke mode uredio je svoj novi životni i radni prostor, u kome se idealno dopunjuju glamur i stilska savršenost i iz kojeg puca pogled na najlepše delove centra prestonice

Kreator Saša Milojković (50) u svom dizajnerskom poslu ističe se stilom koji ima karakter. Voli unikatne modele rađene za određenog klijenta, ništa serijsko. Isto tako i jedinstvene komade nameštaja koji su ručno pravljeni, te je u tom duhu opremio svoj novi stan - atelje.

- Moj novi životni prostor nalazi se u centru grada, u zgradi koja je zadužbina Nikole Spasića - objašnjava Saša Milojković. - Uživam u lepim starim građevinama koje imaju istoriju, onima čiji zidovi pričaju. Ne bih se osećao dobro u nekoj novogradnji, i zato sam se obradovao kada mi se ukazala prilika da baš u ovoj zgradi opremim prostor za život i za atelje. Osnovna ideja mi je bila spoj tirkiznih i bež tonova, koji se prepliću kroz istoriju umetnosti i arhitekture od Marakeša, preko Turske do Firence. Tirkiznoplava me podseća na nebo iznad Bosfora, koje mi je inspiracija i za novu kolekciju pod nazivom “Vetrovi Bosfora”. Volim da spajam različite stilove i svaki komad nameštaja sam lično osmislio i uklopio. Ceo stan je u duhu eklekticizma.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 6. novembra!

Maja Gašić

Autor