Od Keri Bredšo do Melanije Tramp: Cipele koje dame obožavaju (foto)

Autor:

30.11.2017 19:00

Foto:

Foto:Elegantne, prefinjene i pre svega ženstvene, cipele koje potpisuje čuveni kreator Manolo Blanik predstavljaju predmet žudnje mnogih dama.

Kultni predmet ženskih želja: Manolo Blanik ili umetnost cipela


Još otkako je čuvena Keri Bredšo samozadovoljno lupnula štiklicama omiljenih "manolica" u prvim epizodama serije "Seks i grad", cipele čuvenog dizajnera dosegle su planetarnu slavu.


Ana Vintur: Zašto modna ikona više od 20 godina nosi iste cipele (foto)

Legendarna Ana Vintur ih se ne odriče več decenijama unazad, a i najpopularnija prva dama na svetu - Melanija Tramp ih vrlo često i rado nosi.

Savršen osećaj za modu: Misoni i Manolo Blanik na Melanijin način (foto)


Modele ovog španskog dizajnera obožavaju dame svih zanimanja i statusa - od uspešnih poslovnih žena, preko velikih holivudskih zvezda do prvih dama i pripadnica kraljevskih porodica. Poznat po tome da ne podilazi trendovima, Blanik već 45 godina unosi radost u živote žena širom sveta cipelama koje odišu vanvremenskom elegancijom i ženstvenošću.

Na velikoj izložbi u Madridu i u čast karijere duge skoro pola veka, Manolo Blanik je s ponosom predstavio 200 najomiljenijih modela cipela s vlastitim potpisom.

– Dobra cipela potpuno menja način hoda, i to odmah. Ranije se govorilo da visoke potpetice daju ženi moć, što mislim da je čista glupost. Ali istina je da joj daju seksepil. Uz to, moje cipele nisu samo seksi nego su i udobne, čak i kad imaju potpeticu od 11 cm - rekao je jednom prilikom 70-godišnji kreator.

A post shared by Maria Almenar (@maria_almenar) on Nov 28, 2017 at 5:32am PST

A post shared by Hiba Abouk (@hiba_abouk_) on Nov 29, 2017 at 6:31am PST

Maja Gašić

Autor