Sara Jovanović: Dobar nakit i šešir svaku modnu kombinaciju pretvore u savršenstvo

Autor:

02.12.2017 13:48

Foto:

Foto:



Premda se najbolje oseća u širokoj majici, uskim pantalonama i patikama, mlada pevačica voli ponekad da odene smele kombinacije vodeći računa da ih stilski i koloritno uklopi, ali veruje da je harizma ono što je najvažnije i što se ne može kupiti u šoping-centrima

 

Pevačica Sara Jovanović (24) ume da iznenadi jedinstvenim stajlingom, neočekivanim retro detaljima koji se savršeno uklapaju s modernom garderobom koju nosi. Moda je interesuje. To nikada nije krila. Svoj stil je gradila prateći modne magazine i internet portale trudeći se da uvek bude originalna i nekom svojom idejom oplemeni autfit.

- Volim da prelistavam časopise u kojima mogu da vidim trendove, interesantne odevne predmete, slike sa revija. Zahvaljujući internetu takođe saznajem šta se dešava u svetu mode i nalazim inspiraciju i uzore. Mislim da je mnogo bitnije da izgradimo sopstveni stil i svakoj kombinaciji damo lični pečat, nego da slepo pratimo modu ne mareći za građu tela. Početkom srednje škole zavolela sam “pin up look”, koji se vezuje za četrdesete i pedesete. Bila sam oduševljena ženstvenim komadima iz tog doba i izgledom devojaka koje su ga sledile, pogotovo frizurama i načinom šminkanja. Dugo sam negovala taj imidž. I danas ga ponekad koristim, mada ne u meri kao kada sam imala sedamnaest-osamnaest godina.

Kako je izgledala vaša maturska haljina i da li ste i danas ponosni na nju?

- Bila je crna, dužine malo iznad kolena. Gornji deo je bio uži, sličan korsetu, a donji širi i pufnastiji. Uz nju sam uklopila jednostavan nakit i preslatke crne sandale na štiklu. Sama sam se pobrinula za šminku i frizuru i osećala sam se sjajno. Sreća da sam imala drugarice malo starije od mene koje su me posavetovale da tog dana ne treba da izgledam starije ili previše drugačije nego inače. Takođe su mi rekle da je komfor na prvom mestu, i zahvalna sam im i na tome jer je proslava prošla uz đuskanje cele večeri.

A kakvu biste venčanicu voleli?

- O tome nisam mnogo razmišljala. Nedavno me je drugarica koja se udaje pozvala da joj pomognem oko izbora venčane haljine i tek tada sam shvatila da se time nisam previše bavila i da joj nisam od koristi. Pošto sam već imala prilike da shvatim kako je komfor na prvom mestu, to će mi sigurno biti važno i kada se budem udavala, i zato znam da neću izabrati neku balsku haljinu, jer su one mnogo široke. Verovatno ću se, kada za to dođe vreme, opredeliti za nešto jednostavnije, bez šljaštećih detalja, koji ni sada nisu po mom ukusu, a verujem da neće biti ni tada.

Koju poznatu osobu biste izdvojili kao ličnost od stila?

- Rijana je jedan od mojih najvećih muzičkih i modnih uzora. Jednostavno volim kada neko zrači na taj način da može da iznese bilo koji komad i bilo koji stil. To je potvrda da su energija i harizma najbitniji. Možete da uložite koliko god u neku kombinaciju ili da angažujete najboljeg stilistu, ako nemate ličnost koja sve to nosi, sav trud pada u vodu.

Šta radite sa garderobom koju ste kupili, a više vam se ne dopada?

- Trudim se da redovno, makar sezonski, čistim orman. Uvek se tu nađu komadi koje sam optimistično kupila, a koje iz nekog razloga ne nosim ili nemam s čim da uklopim. Kada se skupi malo više toga, potražim preko interneta koje prihvatilište prima odeću i poklonim je. To bih svima savetovala da urade, ali i posavetovala da se prethodno raspitaju, jer se dešavalo da odnesem stvari, a da pojedina prihvatilišta prosto ne uzimaju garderobu.

 

Na šta vam nije žao da potrošite pare?

- Na kvalitetnu odeću i obuću za koje sam sigurna da ću moći da ih kombinujem sa onim što već imam i koje ću nositi često. Ali desi se i da kupim nešto ekstravagantno što retko oblačim.

Šta biste obukli za poslovni ručak?

- Obavezno sako. Dok sam živela u Italiji, zaljubila sam se u sakoe, tamo se baš mnogo nose. Volim da ih odenem ne samo u poslovnim već i u drugim prilikama.

Umete li sami da napravite neki odevni predmet?

- Krajem osnovne i početkom srednje škole imala sam nekih pokušaja u kojima mi je pomagala baka. Te naše kreacije sačuvala sam na fotografijama i danas kada ih vidim, slatko se nasmejem. Nije teško zaključiti da i nisu dobro ispale čim mi izmame osmeh svaki put kada ih pogledam. Cenim ljude koji se bave modom i to rade na pravi način, ali sama ne kreiram.

Volite li modne detalje?

- Uz adekvatne detalje svaka odevna kombinacija deluje upečatljivije. Volim nakit, torbice i šešire. Menjam ih zavisno od prilike.

Šta ne volite da vidite na muškarcima?

- Dešavalo mi se da u časopisima, u izlozima i na drugim mestima ugledam neke komade namenjene muškarcima i iskreno se zapitam ko bi ovo nosio, a onda isto to vidim na nekome kome to sjajno stoji. Predrasude sam zato ostavila po strani. Sve na određenoj osobi može dobro da izgleda, jer to zavisi od njene harizme i energije.

Kombinacija u kojoj se uvek osećate dobro?

- Široke majice, uske pantalone i patike. Najlepše se osećam kada te tri stvari imam na sebi.