Marija Egelja: Prava žena bi trebalo da zna da zavede muškarca zakopčana do grla

Autor:

08.12.2017 20:45

Foto:

Foto:



Za voditeljku Televizije Pink stil je nerazdvojan segment kulture odevanja, prve lekcije o eleganciji dobila je od mame, a uverena je da žena može osvojiti muškarca i kad je zakopčana do grla

Atraktivnoj voditeljki vremenske prognoze i zaštitnom licu Televizije Pink Mariji Egelji (26) moda, pod kojom pre svega podrazumeva kulturu odevanja, veoma je važna. Zahvaljujući majci još u detinjstvu je sklopila pakt s elegancijom, a ubeđena da se odećom i te kako može zavoditi, voli da nosi komade koji naglašavaju linije tela. Iako još ne planira venčanje, sasvim je sigurna kakvu haljinu želi da obuče kad bude izgovarala najvažnije “da” u životu.

Koliko su vam moda i kultura odevanja važni?

- Veoma. U današnje vreme moda je bitna ne samo ženama već i muškarcima. Najvažnije je kako se oseća osoba koja nosi određenu modnu kombinaciju. Svaka žena treba da zna šta je za nju primereno da obuče.

U čemu se najprijatnije osećate?

- Volim udobnu obuću, bilo da su u pitanju patike, čizme ili bajkerke. Uz ravnu obuću obično se opredeljujem za majicu i farmerke. Nosim svedene, opuštene modne kombinacije u kojima mogu da šetam, da se odmaram. Bitno mi je samo da me ništa ne steže, da je komforno i lagodno.

Šta za vas predstavlja vrhunac elegancije?

- Dobro ukrojen sako. Žena ne mora da obuče kratku seksi haljinu kako bi zračila, može da bude privlačna i u kostimu. Prava žena bi trebalo da zna da zavede muškarca zakopčana do grla.

Može li da se zavodi i odećom?

- Verujem da ona može samo da pomogne, ali cilj nikako ne sme biti da se ima što manje odeće na sebi. Iskreno, više volim da obučem dobro skrojeno odelo ili zvoncare, rolku i sako, nego neku usku i kratku haljinu.

Šta nikad ne biste obukli?

- Fluorescentne, drečave jakne, ma koliko da su moderne. Uglavnom nosim ono što mi lepo stoji, u čemu se dobro osećam.

Pratite li trendove?

- Da, ali ne po svaku cenu. Trudim se da svake sezone, koja donosi sa sobom nove komade i boje, odaberem samo ono što meni odgovara i što mi se sviđa. Uvek mi je mnogo važnije kako mi nešto stoji, a ne koliko je to moderno.

Koje svoje modne kombinacije biste najradije zaboravili?

- Nisam imala drastične promašaje. Ali, kad smo mlađi, u tinejdžerskim danima, oblačimo se drugačije nego kasnije, kad malo sazrimo, odrastemo i kad nam se stil formira. Verovatno je bilo promašaja, ali nemam toliko loša iskustva koja bih po svaku cenu da zaboravim.

Ko je najviše uticao na vaš modni ukus?

- Mama me je odmalena oblačila u košuljice, sakoe, lakovane cipele. U detinjstvu sam stekla sklonost ka eleganciji. Zahvaljujući poslu kojim se bavim od svakog stiliste sam ponešto “kupila”. Stil odevanja sam formirala prateći modne magazine i posmatrajući žene koje se lepo oblače. Uvek želim da nešto dobro primenim i na sebi.

Kako sarađujete sa stilistima, da li vam ponekad odaberu nešto što vam se ne dopada?

- Bilo je i takvih situacija, i koliko god da oni žele da upravo to odenem, ipak oblačim samo ono što mi se sviđa. Stilisti sa moje televizije već znaju šta volim i šta mi dobro stoji pa nemamo nesporazuma.

Pamtite li svoju matursku kreaciju?

- Naravno, bilo je to relativno skoro. Nosila sam večnu malu crnu haljinu i crne sandale. Vrlo svedeno. Mislim da ti univerzalni, jednostavni i elegantni komadi nikad ne izlaze iz mode.

Pošto se godinama bavite folklorom, da li volite da etno elemente kombinujete s nekim drugim stilovima?

- Vidim da je poslednjih godina etno stil veoma popularan i da se dosta meša s modernim. Ja to ne radim, jer kad oblačim nošnju, onda nosim samo nju, i sređena sam kompletno, od opanaka do jeleka. Ne kombinujem delove nošnje sa svakodnevnom garderobom. Mislim da je najlepša naša nošnja, iz svih delova Srbije, mada ima i drugih zemalja sa isto tako lepim tradicionalnim odevnim predmetima. Rusija je jedna od njih.

Volite li da kupujete na putovanjima?

- Pošto kod nas izbor garderobe nije toliko bogat kao u drugim evropskim zemljama, na putovanjima iskoristim priliku da pronađem nešto čega u Srbiji nema, recimo neki džemper. Tokom nedavnog boravka u inostranstvu kupila sam samo torbu. Ništa drugo nisam ni gledala, nije mi bilo žao da odvojim novac samo za jednu, ali vrednu stvar. Veće komade, poput kaputa, torbi, cipela ili čizama, volim da pazarim u inostranstvu, dok ove svakodnevne, farmerke i majice, nabavljam u Srbiji.

Šta svaka žena mora da ima u svom garderoberu?

- Mislim da su neophodni dobro ukrojeno odelo, rolka, jedna mini i jedna maksi haljina. Ipak, šta god da žena obuče, najvažnije je da ima harizmu, jer bez nje nijedna kombinacija ne može da izgleda odlično.

Kupujete li stihijski ili planski?

- Bitne odevne predmete ne kupujem stihijski, dobro promislim i isplaniram šta ću, s obzirom na to da se za njih izdavaja veća suma novca. To detaljno osmislim, dok ove druge delove garderobe, pantalone, majice, džempere, mogu da uzmem i spontano, neplanski. Ali nastojim da budem razumna, mada mi ne polazi uvek za rukom.

Šta radite sa stvarima koje više ne nosite?

- Sve stvari nosim. Ono što je malo starije samo po kući, novije za izlaske. Garderobu koju baš nikad ne obučem dam drugaricama ili poklonim mlađoj sestri.

Maštate li o svojoj venčanici?

- Mislim da svaka devojka mašta o venčanju i haljini koju će nositi tog dana. Učestvovala sam nekoliko puta i na Sajmu venčanja i imala sam prilike da probam razne venčanice. Znam kakvu haljinu želim kad bude došlo vreme za to. Mislim da bi mi dobro stajao neki uži model koji nije mnogo lepršav.

5 omiljenih modnih dodataka
- Šeširi
- Torbe, male i velike
- Naočari za sunce
- Kaiš
- Oversajz džemper

Ili/ili

Čizme ili sandale?
- Sandale

Haljina ili kombinezon?
- Haljina

Sako ili mantil?
- Sako

Maja Gašić

Autor