Modni imperativ: ni mini, ni maksi, već MIDI suknje!

Autor:

05.10.2016 14:15

Foto:

Foto:



Svaka nova sezona diktira nove  modne trendove, a koji se tiču svakog odevnog predmeta ponaosob. Tako na primer, ove jeseni se nose pantalone sa visokim strukom, dugački i "oversize" sakoi su i dalje hit, klač torbice čvrsto drže svoju poziciju, rajfovi i trake su se vratili na velika vrata, a suknje... I one su u neku ruku doživele "come back".

Suknja, nezaobilazni deo garderobera svake žene, ove sezone je u centru pažnje. I dok se prošlih sezona mini suknja nametnula kao apsolutni "must have", modni diktati za jesen/zimu 2016-2017 su blagonakloniji prema onima koji se ne mogu pohvaliti savršenim nogama.

Ove jeseni i zime ćemo nositi suknje midi dužine! Ova dužina, osim što prikriva nesavršenosti vašeg tela, odlično ide uz kratke čizmice, koje su i ove godine apsolutni hit, kao i uz dugačke do kolena. Naravno, večne salonke su uvek dobar izbor uz suknje ove dužine.

Suknja midi dužine daje dozu vanvremenske elegancije vašem autfitu, te je vrlo zgodna za poslovne prilike. Ukoliko je, pak, od svečanih materijala poput svile ili čipke, uneće dašak glamura u vašu večernju kombinaciju.

Priznate svetske dizajnerske kuće kao što su Džon Galijano, Fendi, Karolina Herera i mnogi drugi, uvrstili su ovaj komad u svoje jesenje kolekcije.

Manekenka Lili Oldridž ponela je na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku model Karoline Herere - ženstvenu suknju od nežnog rezedo tila, koja je savršeno uparena sa majicom pripijenom uz telo.

Modna kuća Fendi je ove godine inspirisana brokatom i cvetnim motivima. Diskretan plise sa strane daje suknji dodatnu šik notu i u zavisnosti od ostatka odevne kombinacije, čini je pogodnom i za večernje i dnevne prilike.

Poznati modni kreator Džon Galijano se odlučio za kombinaciju "mekog i tvrdog", odnosno lepršavih materijala sa grubim. Stroga vojnička jakna u kombinaciji sa laganom suknjom i patikama, odličan je primer trendi uličnog stila.

Dokaz da tvid i til savršeno idu zajdno. "Oversize" sako od tvida, lepršava suknja od tila, detalji od pliša i duboke čizme savršeno spajaju engleski kantri stil i retro romantiku.

Karo print je i dalje popularan, a Karolina Herera ga je savršeno uklopila uz ženstvenu bluzu od krzna.

U kolekciji modne kuće Valentino za jesen/zimu 2016-2017, preovladavale su crno-bele kombinacije. Dugački džemper, midi suknja sa printom i duboke čizme na štiklu, idealni su za dnevnu varijantu.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading