Kratke čizme su apsolutni hit jeseni

Autor:

08.10.2016 14:22

Foto:

Foto:



Već drugu sezonu zaredom, kratke čizmice suvereno vladaju modnim trendovima. Sa špicastim ili zaobljenim vrhom, sa debljom ili tanjom petom, od kože ili velura, ovaj tip obuće savršeno dopunjuje svaku modnu kombinaciju.

Model čizmica koji prekriva zglob izuzetno se lepo kombinuje sa trenutno najpopularnijim modelom pantalona - sa širokim, tarpezastim nogavicama, dužine do pola lista.

Takođe, idealan je spoj i sa suknjama koje su hit ove jeseni - midi modelima koji sežu nešto ispod polovine lista.

A za one koji ne odustaju od atraktivnih minića, kratka čizmica sa višom potpeticom izdužiće vašu nogu i učiniti da izgledate mladalački.

SPIRIT boot babe @kyliejenner ✨? #dearfrancesgirls #dfspirit

A photo posted by D E A R F R A N C E S (@dear_frances) on Jul 22, 2016 at 1:11pm PDT

Trenutni "must have" u modnom svetu su kratke čizme od pliša. Poznata britanska dizajnerka Stela Makartni je predstavila kolekciju koja je momentalno osvojila publiku širom sveta.

Pliš je bio inspirativan i modnoj kući "Dries Van Noten" koja je na ovogodišnjoj nedelji mode u Parizu predstavila modele sa zanimljivim potpeticama.

Hrvatska pop pevačica Severina je usvojila ovaj trend, a njen izbor je model sa otvorenim prstima koji je savršeno uklopila uz kratku suknju od čipke i "oversize" duks.

Osim elegantnog modela sa nešto višom potpeticom, popularni su i modeli sa ravnom štiklom. Poznate i pod nazivom "chelsea boot", ove čizmice već imaju kultni status.

Pored pliša koji se nametnuo kao modni imperativ, sve su popularniji i modeli sa printom - na prugice, cvetiće, kao i metalik materijali.

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading