Kako je Kejt Midlton od simpatičnog devojčurka postala modna ikona

Autor:

17.11.2016 12:52

Foto:

Foto:Besprekorni osećaj za modu vojvotkinje od Kembridža večita je tema medija i inspiracija mnogih mladih dama širom sveta.

Međutim, Kejt nije oduvek bila tako elegantna. Tinejdžersko doba je provela kao i sve njene vršnjakinje, oblačila se po poslednjim modnim trendovima, ali neka od tih starih izdanja danas nisu primerena jednoj princezi.

Pogledajte razvojni put Kejt Midlton od simpatičnog devojčurka do modne ikone kraljevske palate.

Preslatko izdanje trogodišnje Kejt. Majica na pruge koju starija ćerka porodice Midlton nosi i danas bi prošla kao trendi.

Godine 1987, Kejt je imala svega pet godina, ali njen zaštitni znak - krupne oči i prepoznatljivi osmeh ukazuju da će prerasti u pravu lepoticu. Prirodna kosa buduće vojvotkinje od Kembridža je u mlađim danima znatno svetlija od tamnokestenjaste, kakvu danas ima.

Sa osam godina Kejt je pohađala školu Sent Endrjuz u Pengburnu. Ovo je prvo Kejtino izdanje sa šiškama, koje će biti njen zaštitni znak narednih nekoliko godina. Ovom trendu se nakratko vratila 2014, ali ubrzo je odustala od njega. Budući da je uniforma u školi bila obavezna, mlada Midlton nije imala priliku da pokaže svoju sklonost ka modi.

Na venčanju ujaka Garija Goldsmita, Kejt je imala svega 11 godina. Na slici je sa majkom Kerol i mlađom sestrom Pipom, a obe sestrice nose venčiće u kosi i tradicionalno bele haljine kakve nose deveruše.

Kejt je još od malih nogu volela sport, što dokazuje i ova fotografija iz 1995. godine na kojoj sa svojim drugaricama iz škole igra hokej na travi. Upravo ta ljubav prema sportu i redovna fizička aktivnost su joj pomogle da od malena izvaja fit telo. Sa trinaest godina, koliko ovde Kejt ima, odrekla se svog zaštitnog znaka iz detinjstva - šiški.

Sedamnestogodišnja Kejt već počinje da pokazuje intersovanje za modu i da eksperimentiše sa dezenima. Još u mladosti se cvetni print izdvojio kao omiljeni.

Svega par godina kasnije, Kejt se farba u tamniju nijansu, koja definitivno bolje pristaje njenom svetlom tenu. Upravo u vreme ove transformacije je u školi Sent Endrjuz u Škotskoj upoznala princa Vilijama.

Iako se par upoznao 2011, tek godinu dana kasnije su započeli romansu. A prema pisanju medija, za sve je "kriva" providna haljina koju je Kejt nosila na školskoj reviji koja je održana u humanitarne svrhe. Navodno, Vilijam je platio ulaznicu od 200 dolara samo da vidi zansosnu školsku drugaricu u haljini koja više otkriva nego što prikriva.

Sam početak veze sa princom Vilijamom je u neku ruku odredio modni stil Kejt Midlton. Gotovo uvek puštena kosa koja se blago uvija na krajevima, modeli jednostavnih i klasičnih linija, poput bele košulje, bili su sastavni deo njene svakodnevne garderobe.

 

Prva zvanična pojavljivanja sa princom Vilijamom obeležio je tradicionalni engleski stil  - tvid koji je uvek ukombinovan na ležeran način i sakoi tamnijih boja, postali su zaštitni znak buduće princeze.

 

U vreme kada je par objavio veridbu 2010. Kejt je već definisala svoj stil. Elegantno i svedeno su epiteti koji bi ga najbolje opisali. Krojevi jednostavnih linija i minimum šminke postali su zaštitni znak buduće vojvotkinje od Kembridža.

 

Venčanje iz bajke krunisala je venčanica Sare Burton, kreatorke modne kuće Aleksandar Mekvin koje je dokazala da je Kejt dama od stila, ali koja poštuje tradicionalne vrednosti.

U zavisnosti od prilike, Kejt se odlučivala za formalniji ili manje formalan stil. Njen izbor šeširića je uvek bio zanimljiv.

Haljine jednostavnih krojeva sa cvetnim printom neretko su bili izbor elegantne Kejt.

Po mnogima su vojvotkinjina najlepša izdanja upravo ona na kojima izgleda najležernije. Lepršava duga haljina i kosa razdeljena po sredini, savršeno joj pristaju.

Maja Gašić

Autor