Stil se ne kupuje: Kako da izgledate dobro sa malo novca

Autor:

10.12.2016 11:32

Foto:

Foto:



Postoje osobe koje nekako uvek uspevaju da izgledaju savršeno, bez obzira da li se vraćaju iz kupovine,  izlaze na gala večeru ili ludi provod sa prijateljima.  Prema ovim ikonama stila, svako od nas je ponekad osetio zavist, koju smo opravdali  time da je materijalna situacija nužni uslov za takav izgled koji pleni pažnju u svakoj prilici. Iako na taj način olakšavamo sebi  i činimo da se na kratko osećamo bolje,  nismo sasvim u pravu. Materijalna situacija nije jedini uslov za dobar stil, a ovo su stvari koje možemio uraditi kako bismo poboljšali svoj izgled i osećali se mnogo bolje.

Cilj nije da izgledate kao manekenka sa naslovne strane nekog modnog magazina, važno je da izgledate najbolje što možete a ovo su osnovna modna pravila koja će vam pomoći u tome.

Ne pratite slepo trendove- nosite ono što vama pristaje

Ovo smo bezbroj puta čuli, ali nekako nam se lako dogodi da popustimo pod pritiskom modnih must have saveta, pa iz kupovine izađemo sa garderobom koja nam ne stoji dobro. Čak i najzagriženiji pratioci modnih trendova će vam reći da je slepo praćenje trendova samo da bi se bilo u trendu, zaista glupo.

Nosite pravu veličinu

Zvuči tako logično, da svako od nosi veličinu garderobe koja mu odgovara, međutim to u realnom životu nije slučaj. Većina žena  žarko želi da nosi 34 konfekcijski broj, pa se često dogodi pa kupe komad garderobe koji im je mali.

Prestanite da se opterećujete brojevima i veličinama na nalepnicama i prvo proverite da vam neki komad odeće dobro stoji, a tek nakon toga pogledajte koji je to tačno broj.

Držanje

Ispravite ramena, uvucite stomak i podignite glavu- iznenadićete se koliko mlađe i mršavije izgledate, a i odeća će vam bolje stajati. Ako vam se čini da izgledate neprirodno stanite ispred velikog ogledala i vežbajte ovu pozu dok vam ne postane navika.

Budite kreativni

Ne bojte da povremeno eksperimentišete. Ovo posebno važi za one konzervativnijeg modnog ukusa. Moda nam dozvoljava da pomerimo sopstvene granice na zabavan način. Probajte sa ogrlicom koja odskače od vašeg uobičajenog stila ili ešarpom zanimljivog dezena.

Skinite jednu stvar

Neki modni stilovi podrazumevaju gomilanje dodataka - ogrlica, narukvica...  Ipak, ovde morate biti posebno oprezni, jer takvi stilovi ne trpe gomilanje kombinacija, dakle ili ogrlice ili narukvice- nikako zajedno!  Ili probajte sledeće' stanite ispred ogledala i skinite jedan modni dodatak i izgledaćete baš kako treba!

Naoružajte se osmehom

Što god nosili, činite to sa osmehom. To je najbolji dodatak vašem modnom stilu . Svi vole ljude koji deluju samopouzdano, pristupačno i prijateljski.

Komentari. (0)

Loading