Spoj nauke i mode: Seve zna koja odeća provereno privlači pažnju

Autor:

13.12.2016 15:14

Foto:

Foto:



Kada se radi o garderobi koja će vas izdvojiti od drugih, ali na onaj dobar način, možda bi trebalo da čujete šta kaže nauka.

Da, postoje istraživanja koja su dokazala da određeni garderobni komadi kod suprotnog pola, ali ne samo i kod njih - zna se i da žene veoma obraćaju pažnju na "konkurenciju", pale određene lampice u mozgu i privlače pažnju.

A čini se da je hrvatska pevačica i modna ikona ovih prostora, Severina, upoznata sa tim istraživanjem, ili makar ima dobar instinkt kad se o garderobi "za njegove oči" radi.

Crvena haljina

 

The Woman in Red #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Kojic (@severina) on Nov 27, 2016 at 8:58am PST

Prema studiji koju je sproveo "Journal of Personality and Social Psychology", crvena boja deluje magnetski privlačno na muškarce. Ako se radi još o haljini koja je strukirana i time nagoveštava lepo izvajano telo, bingo!

Strukirane pantalone i kratak top 

 

L❤ve grey. #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Kojic (@severina) on Nov 3, 2016 at 3:42am PDT


Studije kažu da muškarce najviše privlači figura u obliku peščanog sata, uz otkrivanje "malo kože". Idealan spoj predstavljaju pantalone sa viskim strukom i kratka bluza ili džemperić.

Bluza otkrivenih ramena 

 

You Rang, M'Lord? #dress #proenzaschouler #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Kojic (@severina) on Oct 9, 2016 at 9:14am PDT

Možda će vas iznenaditi, ali studija sprovedena na Univerzitetu "New South Wales", otkrila je da muškarce više privlači pogled na obnažena ženska ramena i ruke, nego na druge delove tela (ono "drugo" je obično ostavljeno njihovoj mašti). Bluza ili haljina koja otkriva ramena, a zatvorena je oko vrata, idealan je izbor.

Cipele na štiklu 

 

Jutarnje razgibavanje ? #massobucazavas #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Kojic (@severina) on Apr 29, 2016 at 12:55am PDT

Mada tehnički ne potpadaju garderobu, ali čine neizostavan deo svake dobre kombinacije, muškarcima je ovaj komad veoma važan. Žene u visokim potpeticam deluju samouvereno, seksi i zavodljvo.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading