Tijana Čurović: Ne dopada mi se prejaka šminka, a kosa što je čupavija, to bolje

Autor:

13.12.2016 21:34

Foto:

Foto:



Glumica poznata po ulogama u TV serijama ‘Stižu dolari’ i ‘Greh njene majke’ uvek daje predost udobnosti u odnosu na diktat trenda, u kupovinu odlazi sa kćerkom Tajom, a uverena je kako su za dobar izgled dovoljni osmeh i omiljeni parfem

Za glumicu Tijanu Čurović (36) definicija dobrog stila može se svesti na jednu reč - jednostavnost. Uverena kako je osmeh najbolji modni detalj, ne opterećuje se mnogo aksesoarom, mada priznaje da će poslednji novac dati za dobre naočare za sunce. Prošla je kroz različite modne faze, od “dizel” do hipi fazona.

- Moj stil odevanja najbliži je sportskoj eleganciji. Volim jednostavne i udobne stvari u kojima se osećam nesputano - ističe Tijana, koju je publika zavolela u serijama “Stižu dolari” i “ Greh njene majke”, i dodaje kako je tajna elegancije u svedenosti: - Moj izbor su baletanke, starke, dugačke suknje, helanke, farmerke i majice. I bela boja. Ona je obavezna. Obući poklanjam najviše pažnje. Odevnu kombinaciju često zasnivam na njoj, prvo odaberem cipele, pa tek onda garderobu. Ne volim da se sređujem, čak ni u svečanim prilikama, pa se prijatelji često šale da sam previše opuštena. U stanju sam da u noćni provod odem u onome u čemu sam bila tokom dana. Kada sam kod kuće, najčešće sam u pidžami i bademantilu, a ako moram negde da idem, obavezni su samo osmeh i parfem. Mnogo više nego na izgled koncentrisana sam na ono iznutra, kako zračim. Zaista mi nikada nije bilo bitno kako će ljudima delovati odeća u kojoj sam, ali ne mogu sebe da zamislim bez osmeha i harizme. Kad njih imam, mogu i u džaku da izađem na ulicu.

ŽENSTVENA MUŠKARAČA U mladosti je, poput većine devojaka i devojčica, lutala u potrazi za modnim identitetom. Onda je u procesu sazrevanja shvatila kako je najvažnije da se oseća dobro u onome što nosi.

- Na moj stil uticali su svi i sve pomalo. Imam starijeg brata i kao mala ugledala sam se na njega, čak sam se i šišala na kratko. Kasnije sam shvatila da je lepše biti devojčica, pa sam puštala kosu i oblačila suknjice. Sada sam taman nešto između svega toga. Kad pogledam neke svoje slike odranije, pogotovo iz devedesetih, ne mogu a da se ne nasmejem. Široke pantalone sa tregerima, ispod njih bodi i “nike” četvorka na nogama. Ta slika mi je najčešće u glavi kad se setim tinejdžerskih dana. Svi smo tih godina tako izgledali. Kada sam upisala akademiju, totalno sam se preorijentisala na hipi stil. Nosila sam samo zvoncare, bakine i mamine stare bunde i košulje. Kombinovala sam sve što je asociralo na sedamdesete. To su moji najveći modni eksperimenti. U međuvremenu sam svela svoju garderobu na jednostavan minimalizam, i ništa drugo mi se ne dopada.

Na sceni može da bude našminkana kako uloga zahteva. Pod svetlima reflektora crveni karmin je neizostavan, ali privatno uživa u potpuno drugačijem mejkapu.

- Ne dopada mi se prejaka šminka. Volim da istaknem oči, najviše koristim maskaru, ponekad ajlajner, a na usne stavljam svetlije nijanse karmina, što neupadljivije. Već godinama mažem samo crni ili potpuno neutralni lak za nokte. Leti se ne feniram, kosa mi je prirodno talasasta pa je tada moja deviza - što čupavije, to bolje.

Iako nema potrebu da sama šije ili prepravlja odeću, zbog maskenbala postaje maštovita krojačica kojoj ni najsloženiji kostimi ne predstavljaju problem.

- Najluđe odevne kombinacije ostavljam za scenu i maskenbale. Za Novu godinu i Noć veštica organizujemo porodične žurke pod maskama, za koje se šiju posebni kostimi. Tada se najviše opustim. Smišljam, spremam i šijem. To nam je omiljena porodična zanimacija.

Kao glumica oprobala se u različitim ulogama, što je podrazumevalo različite modne stilove.

- Zahvaljujući poslu imam privilegiju da nosim odeću iz raznih epoha i da bar delimično iskusim kako su se žene nekada osećale u garderobi koja je tada bila moderna. Najčešće sam igrala u TV serijama i pozorišnim komadima u kojima su oživljene tridesete godine. Jedva čekam da mi se ukaže prilika da probam modu pedesetih i šezdesetih, jer su se tada nosile duže kose i široke suknje do kolena. Najbliskija mi je epoha romantizma, obožavam je jer je afirmisala ženstvenost. Nedostaju nam takva vremena kada žene nisu bile vulgarne i previše razgolićene, kada su samo naglašavale svoj potencijal.

OGRNI SE HARIZMOM Bez obzira na to što nema modne uzore, sviđaju joj se dame koje zrače harizmom i unutrašnjom lepotom. To uvek prvo primeti.

- Zaista nemam modne autoritete čije mišljenje i stavove slepo pratim. Ipak, veoma mi se dopada stil Danice Maksimović. Ponaša se i izgleda kao prava dama. U pozitivnom kontekstu istakla bih i Milenu Dravić kao jednu od modnih ikona našeg vremena. Što se tiče stranih ličnosti, izdvojila bih stil Džulije Roberts. Privatno je vrlo jednostavna i opuštena, a na sceni može da iznese sve. Smatram da je harizma važnija od odeće. Pristalica sam teze da mi nosimo gardarobu, a ne ona nas.

Voli da bude informisana o novim trendovima i stilovima u modi i dekorativnoj kozmetici, ali to ne podrazumeva da mnogo vremena provodi listajući magazine i čitajući trendseterke blogove.

- Ne pratim previše aktuelnosti u modi, ali usvojim ono što mi se dopada i što mi lepo stoji. Najvažnije mi je da se u tome osećam slobodno i komotno, ipak sam ja Vodolija u horoskopu. Nemam ništa protiv današnjeg trenda modnih blogova. Pratim ih, zanimljivo mi je kako usklade neke kombinacije, ali bez ikakvih opterećenja kako nešto mora i treba da izgleda.

Poseduje veliku kolekciju naočara za sunce.

- Naočare su obavezne. Prijatelji se često šale da ih ne skidam bez obzira na vremenske prilike, bilo da pada kiša ili sija sunce. Nakit ne volim. Često sam umela da kažem - ako želiš da me razočaraš, kupi mi nakit. Međutim, jednostavna ogrlica ili neprimetne minđuše uvek dolaze u obzir. Takođe, obožavam pletene narukvice i džidžabidže za ruke i noge, toga mi nikad nije dosta u letnjem periodu.

Često je presvlačila kćerku Taju kad je naslednica bila mala. Danas zajedno idu u kupovinu, i to je pravi mali ženski ritual u porodici Čurović.

- Taja je oduvek znala šta želi, a šta ne. Vrlo je moderna i prati sve što se dešava, pogotovo na inostranoj sceni. Odavno već sama bira šta će nositi i smišlja odevne kombinacije. Puštam je da pravi izbore i uživam u tome. Ponekad joj dam savet, ali uglavnom se ne petljam. Kupujem joj ono što se meni dopada, ali boje biram po njenom ukusu, zato što ona voli jarke, za razliku od mene. Osim boja, može se zaključiti da imamo sličan ukus. Često se desi da se nenamerno isto obučemo, pa se obe nasmejemo kada ugledamo jedna drugu. Šoping je uvek najlepši sa Tajom i mojom mamom. Međusobno delimo savete, biramo i kupujemo, kamo sreće da češće imamo prilku za to. Jedino što su njih dve Vage u horoskopu, pa se malo teže odlučuju. Kod mene je sve sad i odmah.

Komentari. (0)

Loading